Kedves olvasók és barátok!
Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, beül krémes-karamelles madarin fogad és mind ez csak a miénk! BUÉK mindenkinek!
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 12 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 250 g mascarpone sajt
- 5 db mandarin
- 2 ek. kristály cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 db mandarin a díszítéshez
Bevonat:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük össze és válaszuk ketté a tojásokat. Adjuk a fehérjéhez a cukrot és verjük kemény habbá. Az összekevert sárgáját adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele, adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet és dolgozzuk krémes tésztává. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük, 190 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük villany sütőben. Légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet süssük. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni és tölthetjük is!
Töltelék elkészítése:
Hámozzuk meg a mandarint és szedjük cikkekre. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket. Facsarjuk rá a fél citrom levét és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint és töltsük meg vele a kihűlt piskótát. Csavarjuk fel és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Bevonat:
Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét és kevergetve olvassuk meg. Vonjuk be a vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat és díszítsük mandarin gerezdekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: