GastRobertollini

Pizza proscuitto sonkával, gombával, szardellával és spenóttal

Kedves olvasók és barátok!

Olasz pizzát mindenkinek! Igazi olasz tészta recept, kiváló ízharmónia és az alap receptet kedvere változtathatod! Innentől ne rendelj pizzát, mert csak pár perc elkészíteni!

Látogass el facebook oldalamra és lájkold ha tetszik, köszönöm. : https://www.facebook.com/gastrobertollini?ref=hl

0U0B4007

Elkészítés:

Tészta 2 db pizzához:

  • 300 ml víz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 g liszt
  • 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

 

Paradicsomszósz:

  • 1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 2 csipet só

Rakjuk a hozzávalókat turmix gépbe és alaposan daráljuk le

Feltét:

  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg prosciuttocrudo sonka
  • 1 kis üveg szardella
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg baby spenót

Elkészítés:

A kéz meleg vízben keverjük el a cukrot és az olívaolajat, morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk felfutni 4-5 perc alatt. A lisztet és a sót szitáljuk nyújtó deszkára, formázzunk egy lyukat a liszt közepébe és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. Egy villa segítségével keverjük át laza masszává, majd kézzel dagasszuk 10 percig sima tésztává. Rakjuk olívaolajjal kikent tálba, tetejét is kenjük meg és kelesszük szobahőmérsékleten egy órát.

A duplájára kelt tésztát, öntsük lisztezett deszkára és dolgozzuk át alaposan, hogy a levegő kinyomódjon belőle. Letakarva kelesszük negyed órát, osszuk ketté és gyúrjuk újra cipóformára a tésztákat. A lényeg, hogy sima legyen minden oldala a tésztagombócnak, ne maradjanak meg benne a hajtások nyomai, így lesz könnyű megformázni. Nyújtsuk ki a pizza tésztáinkat, rakjuk tepsire és kenjük meg a szószunkkal. Rakjuk rá a sonkát, szardellát, morzsoljuk a tetejére kecskesajtot és paradicsom szelet. Süssük 175 fokon 30 percet. Tálalásnál szórjuk meg a spenóttal.

_gastrobertollini7_

Megjelent a Nők lapja Tél magazinban, egész télre tele olvasnivalóval! Fotó: Csibi Szilvia, styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert. Köszönöm szépen Vékási Andreának és Eszes Andreának.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!