GastRobertollini

Citromos-csokis túrótorta

Kedves olvasók és barátok!

Sok sajt és túró tortát sütöttem, de a citrus íz marad a kedvenc, mert minden falat üdítően hat az ízlelőbimbóimra. Ez egy nagyon kiadós süti, a párom nem tudott betelni vele! Végtelenül egyszerű, én ezért szeretem!

Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a honlapjára: www.juditdombovari.com/

_gastrobertollini1_ (1)

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 250 g tehéntúró
  • 1 kis doboz tejföl, 175 g-os
  • 10 dkg étcsokoládé cikkekre törve
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 db citrom reszelt héja

Tészta:

  • 30 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, még elkészül a töltelék.

 A keksz alap fomázása: Rakd a formába a morzsa 3/4 részét, oszlasd el a forma aljában és alaposan lapítsd szét! A maradék vajas morzsát szórd a közepére, a tenyereddel húzd ki a széléig óvatosan és erős nyomással tapaszd a forma falához. Végezd el ezt körbe a forma falán és hűtsük le.

Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk a sárgájához a túrót, mascarpone sajtot, tejfölt, porcukrot, és a reszelt citromhéjat. Keverjük alaposan össze, lazítsuk fel a tojásfehérjével és adjuk hozzá a csokikockákat. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük a tölteléket és öntsük a lehűtött keksz alapra, majd reszeljük meg citromhéjjal. Előmelegített villanysütőben 180 fokon süssük 50-60 percet, viszont hőlégkeveréses sütőben elég a 175 fok és 50 perc. Nekem sima villany van, mert így szép nyerni! 🙂 Hagyjuk kihűlni, hűtsük kicsit hűtőben és fogyasszuk egészséggel. Tálalásnál  reszelhetünk a tetejére még friss citromhéjat.

Ízelítő:

_gastrobertollini1_ (112)

_gastrobertollini1_ (9)

Reszeld mg alaposan!

 

_gastrobertollini1_ (5)

Nagyon finom!!

Elkészítés képekben:

_gastrobertollini_

Rakd a formába a morzsa 3/4 részét, oszlasd el a forma aljában és alaposan lapítsd szét! A maradék vajas morzsát szórd a közepére, a tenyereddel húzd ki a széléig óvatosan és erős nyomással tapaszd a forma falához. Végezd el ezt körbe a forma falán és hűtsük le.

 

_gastrobertollini_

Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá, Adjuk a sárgályához a túrót, mascarpone sajtot, tejfölt, porcukrot, és a reszelt citromhéjat. Keverjük alaposan össze lazítsuk fel a tojássárgájával és adjuk hozzá a csokikockákat. Óvatos és nagy mozdulatokkal keverjük a tölteléket és öntsük a lehűtött keksz alapra.

 

_gastrobertollini_

Reszeljük meg citrmhéjal, majd előmelegített villanysütőben 190 fokon süssük 50-60 percet, hőlégkeveréses sütőben elég a 180 fok és 50 perc.

 

 

_gastrobertollini1_ (10)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!