Kedves olvasók és barátok!
Sok sajt és túró tortát sütöttem, de a citrus íz marad a kedvenc, mert minden falat üdítően hat az ízlelőbimbóimra. Ez egy nagyon kiadós süti, a párom nem tudott betelni vele! Végtelenül egyszerű, én ezért szeretem!
Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a honlapjára: www.juditdombovari.com/
Hozzávalók:
Töltelék:
- 250 g mascarpone sajt
- 250 g tehéntúró
- 1 kis doboz tejföl, 175 g-os
- 10 dkg étcsokoládé cikkekre törve
- 20 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 2 db citrom reszelt héja
Tészta:
- 30 dkg darált keksz
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, még elkészül a töltelék.
A keksz alap fomázása: Rakd a formába a morzsa 3/4 részét, oszlasd el a forma aljában és alaposan lapítsd szét! A maradék vajas morzsát szórd a közepére, a tenyereddel húzd ki a széléig óvatosan és erős nyomással tapaszd a forma falához. Végezd el ezt körbe a forma falán és hűtsük le.
Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk a sárgájához a túrót, mascarpone sajtot, tejfölt, porcukrot, és a reszelt citromhéjat. Keverjük alaposan össze, lazítsuk fel a tojásfehérjével és adjuk hozzá a csokikockákat. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük a tölteléket és öntsük a lehűtött keksz alapra, majd reszeljük meg citromhéjjal. Előmelegített villanysütőben 180 fokon süssük 50-60 percet, viszont hőlégkeveréses sütőben elég a 175 fok és 50 perc. Nekem sima villany van, mert így szép nyerni! 🙂 Hagyjuk kihűlni, hűtsük kicsit hűtőben és fogyasszuk egészséggel. Tálalásnál reszelhetünk a tetejére még friss citromhéjat.
Ízelítő:
Elkészítés képekben:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: