GastRobertollini

Csokis-müzlis keksz

Keksszel is indulhat a húsvét reggel, nincs más dolgunk csakn 30 percet tölteni a konyhában. Én a  cerbona müzlit választottam alapnak, de a ti kedvencetekkel is remekül fog sikerülni. Ropogós és ízletes, nem lehet majd abbahagyni!

_gastrobertollini_ (1)

Fotó és styling: Dombóvári Judit

 

 A csokis-müzlis keksz hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 250 g csokis müzli ( cerbona)

 A csokis.müzlis keksz elkészítés elkészítés:

 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.

Belekeverjük a csokoládés müzli keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk a kekszek között 3-4 cm távolságot, mert sütés közben veszi fel a kerek kekszformát. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb kekszeket. Én a nagyobb fajtákat készítettem most el. (Én most a nagyobb fajtákat készítettem el.) Sütés: 175 fokon 17 perc a sütő középső részében.

 

narancsos csokis keksz

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/06/01/narancsos-csokis-keksz/

 

-gastrobertollini-blog- (17)

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/10/06/mandulas-es-pekandios-narancsos-keksz/

 

_gastrobertollini_ (8)

Húsvéti sütikosár 🙂

 

A keksz rövid története:

 Tudtátok, hogy a középkorban az angol pékek úgy készítettek kekszet, hogy a kisült kenyeret megédesítették és visszarakták a kemencébe, hogy megkeményedjen. A kereskedelem bővülésével, külföldről behozott magvakkal, szárított gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették a kekszeket és süteményeket. Kezdetben csak a gazdagok férhettek hozzá ezekhez a luxuscikkekhez, de az árak csökkenésével később egyre több ember élvezhette ízüket.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Keksz

Sok keksz receptet találtok még az oldalamon:

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/10/06/mandulas-es-pekandios-narancsos-keksz/

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/09/30/csokis-narancsos-keksz-dioval/

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/06/01/narancsos-csokis-keksz/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!