A ferreo cupcake lesz a kedvenced, amint elkészíted! Puha mogyorós tészta és selymes tejcsokoládé krém, mennyei ferrero golyóval koronázva. Rázd fel magad, élvezd az ízeket!
Fotó és Styling: Dombóvári Judit. http://www.juditdombovari.com/gastro/
A Ferrero Cupcake tészta hozzávalói:
- 24 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg puha vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 5 dkg sótlan mogyoró durvára törve
A Ferrero Cupcake elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkevésre. Béleljük ki papírral a muffin tepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, mogyorót, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze.
Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. ( 175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, ha nincs 180 fokon.)
Krém és díszítés:
- 250 g mascarpone sajt
- 200 g tejcsokoládé
- 3 dkg vaj ( egy púpos teáskanál)
- 12 db Ferrero golyó
Nagyobb méretű tálban, gőz felett olvasszuk meg a vajat. Tördeljük bele az étcsokoládét és folyamatosan kevergetve olvasszuk bele a csokoládét. Vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük 5 percet. Keverjük bele alaposan a mascarpone sajtot, majd töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Díszítsük a ferrero golyókkal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk egészséggel.
Készítsd el ezeket a cupcake recepteket is:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: