GastRobertollini

Ferrero Cupcake

A ferreo cupcake lesz a kedvenced, amint elkészíted! Puha mogyorós tészta és selymes tejcsokoládé krém, mennyei ferrero golyóval koronázva.  Rázd fel magad, élvezd az ízeket!

_gastrobertollini_ Fotó és Styling: Dombóvári Judit. http://www.juditdombovari.com/gastro/

 A Ferrero Cupcake tészta hozzávalói:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3  csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg sótlan mogyoró durvára törve

 

 A Ferrero Cupcake elkészítés:

 

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkevésre. Béleljük ki papírral a muffin tepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, mogyorót, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze. 

Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. ( 175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, ha nincs 180 fokon.)

Krém és díszítés:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 200 g tejcsokoládé
  • 3 dkg vaj ( egy púpos teáskanál)
  • 12 db Ferrero golyó

Nagyobb méretű tálban, gőz felett olvasszuk meg a vajat. Tördeljük bele az étcsokoládét és folyamatosan kevergetve olvasszuk bele a csokoládét. Vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük 5 percet. Keverjük bele alaposan a mascarpone sajtot, majd töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Díszítsük a ferrero golyókkal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk egészséggel.

_ferrero_gastrobertollini_

Készítsd el ezeket a cupcake recepteket is:

Pillecukros Cupcake

Kávés Cupcake

Oreo Cupcake

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!