GastRobertollini

Búzacsírás vitamin saláta, fokhagymás garnélával

Kedves olvasók és barátok! Azt a csodálatos hírt szeretném megosztani veletek, hogy ezentúl a Nők lapja Psziché magazinban is találkozhattok velem. Onnan is értesülhettek ezentúl, hogy milyen egészséges és újragondolt recepteket készítek. Köszönöm a lehetőséget Akovács Évának és Sándor Helénának. Külön köszönet Dombóvári Juditnak, aki a csodás fotókat készítette.

_gastrobertollini_

Fotók és Styling: Dombóvári Judit

Búzacsírás vitamin saláta hozzávalói:

 

  • 2 db tojás keményre főzve.
  • 5 dkg rukkola
  • 1 db jégsaláta ízlés szerint feldarabolva.
  • 6 szem koktélparadicsom
  • ½ pomeló, megpucolva és felcikkezve
  • 3 dkg búzacsíra
  • 2 dkg hántolatlan mandula
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csipet durvára őrölt bors

Garnéla:

  • 15 dkg óriás garnéla
  • 1 mokkás kanálnyi vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • bors

 

Búzacsírás vitamin saláta elkészítése:

Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a mosott rukkolával és rakjuk félre.

Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamesetes ízt!

Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd mikor felforrósodott adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és reszeljük a tetejére a fokhagyma gerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.

Tálalás:

Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsíra öntetből halmozzunk minden tányér közepére és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!

_gastrobertollini_

A pomelo néhány éve jelent meg nálunk. Nem berobbant, sokkal inkább beette magát a köztudatba. Lassan, de biztosan mindenkinek lett egy ismerőse, aki már látott, pucolt illetve evett pomelót, és bízvást állította, hogy érdemes kipróbálni.

Sok más dologgal egyetemben a pomelót is lehet nagyon szeretni vagy ki nem állni. De mi is ez az ormótlan, éretlen grapefruitra emlékeztető, hálóba szorított citrusféle?

_gastrobertollini_pomelo_

A hártyák közül könnyen ki lehet szedni a húst.

Akármennyire furcsa számunkra, a pomelo nem a modern géntudomány eredményeképp létrehozott torzó, hanem egy közel 2000 éves múltra visszatekintő dél-kelet ázsiai gyümölcs. Már i.e. 100 környékén termesztették Dél-Kínában a feltételezhetően Malajziában őshonos gyümölcsöt. Ma már egész Ázsiában, sőt az Egyesült Államok déli részein (Kalifornia, Florida) és a Karib-térségben is termesztik.

_gastrobertollini_pomelo2_

Húsa kifejezetten édes, ezzel szemben nem tartalmaz sok kalóriát.

Mégy egy kis saláta:

Lencsés tésztasaláta

Csirkés saláta, sült prosciutto sonkával

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!