Kedves olvasók és barátok! Azt a csodálatos hírt szeretném megosztani veletek, hogy ezentúl a Nők lapja Psziché magazinban is találkozhattok velem. Onnan is értesülhettek ezentúl, hogy milyen egészséges és újragondolt recepteket készítek. Köszönöm a lehetőséget Akovács Évának és Sándor Helénának. Külön köszönet Dombóvári Juditnak, aki a csodás fotókat készítette.
Búzacsírás vitamin saláta hozzávalói:
- 2 db tojás keményre főzve.
- 5 dkg rukkola
- 1 db jégsaláta ízlés szerint feldarabolva.
- 6 szem koktélparadicsom
- ½ pomeló, megpucolva és felcikkezve
- 3 dkg búzacsíra
- 2 dkg hántolatlan mandula
- 3 ek. méz
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. balzsamecet
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet durvára őrölt bors
Garnéla:
- 15 dkg óriás garnéla
- 1 mokkás kanálnyi vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- só
- bors
Búzacsírás vitamin saláta elkészítése:
Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a mosott rukkolával és rakjuk félre.
Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamesetes ízt!
Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd mikor felforrósodott adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és reszeljük a tetejére a fokhagyma gerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.
Tálalás:
Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsíra öntetből halmozzunk minden tányér közepére és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!
A pomelo néhány éve jelent meg nálunk. Nem berobbant, sokkal inkább beette magát a köztudatba. Lassan, de biztosan mindenkinek lett egy ismerőse, aki már látott, pucolt illetve evett pomelót, és bízvást állította, hogy érdemes kipróbálni.
Sok más dologgal egyetemben a pomelót is lehet nagyon szeretni vagy ki nem állni. De mi is ez az ormótlan, éretlen grapefruitra emlékeztető, hálóba szorított citrusféle?
Akármennyire furcsa számunkra, a pomelo nem a modern géntudomány eredményeképp létrehozott torzó, hanem egy közel 2000 éves múltra visszatekintő dél-kelet ázsiai gyümölcs. Már i.e. 100 környékén termesztették Dél-Kínában a feltételezhetően Malajziában őshonos gyümölcsöt. Ma már egész Ázsiában, sőt az Egyesült Államok déli részein (Kalifornia, Florida) és a Karib-térségben is termesztik.
Mégy egy kis saláta:
Csirkés saláta, sült prosciutto sonkával
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: