Azt mondják, ma lesz a hét – és talán a nyár – legforróbb napja. A száraz, izzó levegő a szépnek induló évszakot hamar pokollá tudja varázsolni. Zsani barátnőm panaszkodott is reggel, hogy olyan fáradt ettől a nagy melegtől, annak ellenére, hogy a folyadékpótlásra kifejezetten ügyel. “Nem bírom, Robi :-(“
Ennél több se kellett nekem, elővettem a gyümölcsös kosaramat, egy pár extra hozzávalót, és nekiálltam a barátnőmentő jéghideg Avokádós Búzacsíra Koktél készítésének.
A kánikula idején – ahogy azt kötelező is – sokkal több vizet kell innunk, hogy a szervezetünk egyensúlyban tudja tartani a hőháztartását. Ám a sokkal több víz a nap végére sokkal több ásványi anyagot is “felold”, így nem elég a vizet pótolni, hanem a számunkra értékes antioxidánsokból és vitaminokból is extra adagot kell bevinnünk, hogy megerősítsük az immunrendszerünket. Ha végignézitek az összetevők listáját, máris láthatjátok, hogy semmit sem bíztam a véletlenre 😉
Hozzávalók:
- ½ avokádó hús
- 2 dkg búzacsíra
- 1 db grapefruit hámozva és cikkekre szedve
- 1 db narancs kifacsart leve
- 1 dl szénsavmentes ásványvíz
- 2 csepp tabaco szósz
- 1 csipet gyömbér por
Elkészítés:
Alaposan hámozzuk meg a grapefruitot és cikkekre szedve rakjuk a turmix gépbe. Adjuk hozzá az avokádóhúst, a búzacsírát, a narancs és a lime kifacsart levét. Öntsük fel az ásványvízzel, szórjuk bele a gyömbérport és adjuk hozzá a kettő csepp tabaco szószt. Alaposan turmixoljuk le, mert a grapefruitnak nagyon erősek a rostjai.
Pár perc alatt készen vagyunk vele, és mégis tökéletes felüdülést nyújt egész napra 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: