GastRobertollini

Egzotikus szérum a hőségriadó ellen

Azt mondják, ma lesz a hét – és talán a nyár – legforróbb napja. A száraz, izzó levegő a szépnek induló évszakot hamar pokollá tudja varázsolni. Zsani barátnőm panaszkodott is reggel, hogy olyan fáradt ettől a nagy melegtől, annak ellenére, hogy a folyadékpótlásra kifejezetten ügyel. “Nem bírom, Robi :-(“

Ennél több se kellett nekem, elővettem a gyümölcsös kosaramat, egy pár extra hozzávalót, és nekiálltam a barátnőmentő jéghideg Avokádós Búzacsíra Koktél készítésének.

gastro 034

A kánikula idején – ahogy azt kötelező is – sokkal több vizet kell innunk, hogy a szervezetünk egyensúlyban tudja tartani a hőháztartását. Ám a sokkal több víz a nap végére sokkal több ásványi anyagot is “felold”, így nem elég a vizet pótolni, hanem a számunkra értékes antioxidánsokból és vitaminokból is extra adagot kell bevinnünk, hogy megerősítsük az immunrendszerünket. Ha végignézitek az összetevők listáját, máris láthatjátok, hogy semmit sem bíztam a véletlenre 😉

Hozzávalók:

  • ½ avokádó hús
  • 2 dkg búzacsíra
  • 1 db grapefruit hámozva és cikkekre szedve
  • 1 db narancs kifacsart leve
  • 1 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 2 csepp tabaco szósz
  • 1 csipet gyömbér por

Elkészítés:

Alaposan hámozzuk meg a grapefruitot és cikkekre szedve rakjuk a turmix gépbe. Adjuk hozzá az avokádóhúst, a búzacsírát, a narancs és a lime kifacsart levét. Öntsük fel az ásványvízzel, szórjuk bele a gyömbérport és adjuk hozzá a kettő csepp tabaco szószt. Alaposan turmixoljuk le, mert a grapefruitnak nagyon erősek a rostjai.

Pár perc alatt készen vagyunk vele, és mégis tökéletes felüdülést nyújt egész napra 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!