Amikor nincs időd piskótát sütni, lepd meg a családot és magad egy 30 perces Almás túrótortával! Hihetetlenül egyszerű és a gyümölcsöt olyanra változtathatod, amilyenre csak akarod. Kötényt fel és indulhat a nem sütés! 🙂
Találkozzunk a Nők lapja Psziché magazinban is!
Az almás túrótorta hozzávalói:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mandula
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 2 ek. méz
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 ek. méz
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db közepes méretű alma
- Díszítés: mozsárban összetört mandula és dió.
Almás túrótorta elkészítése:
Rakjuk aprító robotgépbe a mandulát, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a vörös áfonyát és a mézet. Aprítsuk 3-4 percig, hogy az állaga ragacsos legyen, majd rakjuk át egy 24 cm-es kapcsos tortaformába. Kezünkkel terítsük szét a ragacsos morzsát és lapítsuk szét a forma méretére. Rakjuk hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
Rakjuk tálba a túrót és a mascarpone sajtot, keverjük alaposan össze. Majd ízesítsük a mézzel és a citrom reszelt héjával. Vegyük elő a kókuszos alappal kibélelt formát és rakjuk bele a túrós-mascarpone krémet, majd lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét.
Mossuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük vékony cikkekre. Áztassuk a szeleteket 5 percre hideg vízbe, amibe a citrom kifacsart levét is hozzá adjuk. Ezek után, csöpögtessük le a szeleteket és tetszés szerint rakjuk a tortánkra. Rakhatjuk belülről kifelé körben egymásra fektetve, vagy halmozhatjuk, vagy akár apró kockákra vágva is a tetejére rakhatjuk. Díszíthetjük mogyoróval és dióval. A tetejére csorgathatunk még mézet.
Kövess a facebookon, hogy gyorsan értesülj az új receptekről: https://www.facebook.com/gastrobertollini
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: