GastRobertollini

Sütés nélküli Almás túrótorta

Amikor nincs időd piskótát sütni, lepd meg a családot és magad egy 30 perces Almás túrótortával! Hihetetlenül egyszerű és a gyümölcsöt olyanra változtathatod, amilyenre csak akarod. Kötényt fel és indulhat a nem sütés! 🙂

-gastrobertollini-almás-túrótorta-Találkozzunk a Nők lapja Psziché magazinban is!

Az almás túrótorta hozzávalói:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mandula
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 2 ek. méz

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 3 ek. méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db közepes méretű alma
  • Díszítés: mozsárban összetört mandula és dió.

Almás túrótorta elkészítése:

Rakjuk aprító robotgépbe a mandulát, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a vörös áfonyát és a mézet. Aprítsuk 3-4 percig, hogy az állaga ragacsos legyen, majd rakjuk át egy 24 cm-es kapcsos tortaformába. Kezünkkel terítsük szét a ragacsos morzsát és lapítsuk szét a forma méretére. Rakjuk hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

Rakjuk tálba a túrót és a mascarpone sajtot, keverjük alaposan össze. Majd ízesítsük a mézzel és a citrom reszelt héjával. Vegyük elő a kókuszos alappal kibélelt formát és rakjuk bele a túrós-mascarpone krémet, majd lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét.

Mossuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük vékony cikkekre. Áztassuk a szeleteket 5 percre hideg vízbe, amibe a citrom kifacsart levét is hozzá adjuk. Ezek után, csöpögtessük le a szeleteket és tetszés szerint rakjuk a tortánkra. Rakhatjuk belülről kifelé körben egymásra fektetve, vagy halmozhatjuk, vagy akár apró kockákra vágva is a tetejére rakhatjuk. Díszíthetjük mogyoróval és dióval. A tetejére csorgathatunk még mézet.

Kövess a facebookon, hogy gyorsan értesülj az új receptekről: https://www.facebook.com/gastrobertollini

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!