GastRobertollini

Villámgyors Almás kosárkák

Eljött az almaszüret ideje! Érdemes jól körbenézni a piacokon mert almadömping van, és ilyenkor érdemes sok almás sütit sütni! Lehet piros, zöld, golden vagy jonatán, mindenki meg fogja találni a sütijébe illő almafajtát. Ez a recept nem fog csalódást okozni az alma szerelmeseinek.Sütésre fel, szeljük az almát és süljön a süti!

-gastrobertollini- (2)

Az almás kosárkák hozzávalói:

  • 60 dkg alma
  • 4 dkg barna vagy nádcukor
  • 250 g –os leveles vajas tészta
  • Egy kevés liszt a nyújtáshoz és egy kevés vaj a forma kikenéséhez.

Az almás kosárkák elkészítése:

Kezdjük azzal, hogy vajazzunk ki egy 12 darabos muffin formát. A leveles tészta csomagokban általában 2 db lap van és itt mindkettőre szükségünk lesz. Rakjuk az első lapot a lisztezett deszkára és kicsit nyújtsuk ki a sodrófával. Vágjuk hat darab egyforma kockára és béleljük ki vele a muffin formát. A maradék tészta lappal is végezzük el ugyanezt és töltsük meg vele a kimaradt muffin forma helyeit. Mossuk meg a almákat, felezzük meg és magozzuk ki. Egy uborka-szeletelőn, gyaluljuk le vékony szeletekre.

Szórjunk minden tésztával kibélelt muffin forma aljába egy kevéske cukrot. Körkörösen rakjuk tele minden formát a vékony almaszeletekkel úgy, hogy rózsaformát kapjunk. A tetejüket szórjuk meg a maradék barna cukorral és 175 fokon, süssük 35 percet. Alsó-felső sütés funkción és ha lehet, légkeverésen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!