Kedves olvasók és barátok!
Napokig ettem a linzert és nem tudtam meg unni. Ajánlom várjatok egy fél napot, hogy a lekvár átitassa kicsit a linzert. Omlósan puha lesz és nem tudjátok majd ti sem abbahagyni. Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók
A tésztához:
• 38 dkg búzaliszt
• 25 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 2 db tojássárgája
• 1 db citrom reszelt héja
Töltelék:
Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!
A tészta:
Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté és a felét rakjuk az alaposan lisztezett deszkára. Ügyeljünk hogy ne csak a tészta alját lisztezzük hanem a tetejét is. Nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzer karikát belőle. Lapát kanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 C fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyan így. Én karalábé vájóval kanyarítottam ki a linzer tészta közepét, de meg oldhatjuk egy kis kanállal is.
A sütés végén hagyjuk kihűlni és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: