GastRobertollini

Túrőgombóc citromos-vaníliás tejföllel

Kedves olvasók és barátok!

Szakácstanuló koromban készítettem utoljára túrógombócot, akkor ötöst kaptam. Remélem sokan elkészítitek és ti is ötöst kaptok.

_gastrobertollini_blog2_

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 12 dkg búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • csipet só
  • porcukor
  • 450 g tejföl
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát a két evőkanál olajon aranybarnára közepes lángon és folyamatosan kevergetve. Rakjuk át egy tepsibe, hogy a továbbiakban könnyen megforgathassuk benne a gombócokat.

Rakjuk tálba a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját és a felének a levét. Rakjuk bele a porcukrot és vanília kivonatot, alaposan kavarjuk össze és tálalásig hűtsük.

Törjük át tehéntúrót, gyúrjuk össze a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és állni hagyjuk 20 percet, hogy megdagadjon a búzadara. Forraljunk vizet egy kevés sóval, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és főzzük ki. Forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük. Szűrő kanállal a tepsibe szedjük, jól megrázzuk, hogy bevonja a gombócokat a morzsa és tálaljuk a édes tejföllel.

Tipp: Ha van vaníliarúd otthon, ízesíthetjük a kikapart magjával a tejfölt. Még fenségesebb és különlegesebb lesz.

Ízelítő:

_gastrobertollini_blog3_

Elkészítés képekben:

20141109_164417

Törjük át tehéntúrót, gyúrjuk össze a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és állni hagyjuk 20 percet, hogy megdagadjon a búzadara. Forraljunk vizet egy kevés sóval, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és főzzük ki. Forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük.

_gastrobertollini_blog5_

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát a két evőkanál olajon aranybarnára, közepes lángon és folyamatosan kevergetve. Rakjuk át egy tepsibe, hogy a továbbiakban könnyen megforgathassuk benne a gombócokat.

_gastrobertollini_blog4_

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!