GastRobertollini

Körtés-túrós sajttorta

Kedves olvasók és barátok!

Vannak napok, amikor igazán meg száll az ihlet. Féltem kicsit és eddig nem voltam sajttorta rajongó, de most tuti minden összejövetelre ezt sütök, mert nagyon egyszerű! Ezt a tortát a fotózás után elvittem egy házibuliba, csajok és pasik egyaránt elolvadtak. 🙂

_gastrobertollini_ (2)

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 25 dkg tehén túró
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 db körte

Tészta:

  • 30 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor

Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg és forraljuk 10 percig a citromleves cukros vízben. Amikor letelt az idő, öntsük le a vizet és hagyjuk hűlni.

Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a citrom reszelt héját, a porcukrot és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos  túróhoz és öntsük a keksz alapra. Osszuk el rajta a felezett körtéket, reszeljünk rá citrom héjat és süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet. Hagyjuk langyosra hűlni és egy éles késsel körbe vágva vegyük ki a formából.

Ízelítő:

_gastrobertollini_ (3)

_gastrobertollini_

Elkészítés képekben:

_gastrobertollini_

Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat.

_gastrobertollini_

Én csak a sütőforma alját béleltem ki. Nyomkodjuk a vajas kekszes alapot a formába.

_gastrobertollini_

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a citrom reszelt héját, a porcukrot és keverjük alaposan össze.

20141113_204425

Osszuk el rajta a felezett körtéket és süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet.

_gastrobertollini_

Keverjük a felvert habot nagy mozdulatokkal a mascarponés túróhoz és öntsük a keksz alapra.

_gastrobertollini_ (4)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!