Kedves olvasók és barátok!
Valami igazán egyszerű és fenségesre vágytok? Ezt a receptet használom a munkahelyemen is és eddig tökéletesen bevált, ez a recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem!
Hozzávalók 5 főre:
- 800 g hámozott kockázott paradicsom konzerv
- 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 2 szál friss rozmaring
- 2 dkg friss bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 dl olívaolaj
- só,bors, cukor
- 500 g spagetti
Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percet. A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és kevés cukorral. Botmixerrel félpercig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.
Az én arányom a 1 adag tészta elkészítésénél: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, abban átforgatva 1 adag tészta, kevés szűz olívaolajjal meglocsolva. Lehet mozzarella golyókkal is extrázni. 🙂
A szószt felhasználhatod a pizza alap megkenéséhez, egészben sült húsok pácolásához és frissen grillezett zöldségek ízesítésére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: