GastRobertollini

Spagetti Pomodoro

Kedves olvasók és barátok!

Valami igazán egyszerű és fenségesre vágytok? Ezt a receptet használom a munkahelyemen is és eddig tökéletesen bevált, ez a recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem!

_gastrobertollini_nyitóspag_

Hozzávalók 5 főre:

  • 800 g hámozott kockázott paradicsom konzerv
  • 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 dkg friss bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • só,bors, cukor
  • 500 g spagetti

 

Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percet. A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és kevés cukorral. Botmixerrel félpercig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.

Az én arányom a  1 adag tészta elkészítésénél: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, abban átforgatva 1 adag tészta, kevés szűz olívaolajjal meglocsolva. Lehet mozzarella golyókkal is extrázni. 🙂

 A szószt felhasználhatod a pizza alap megkenéséhez, egészben sült húsok pácolásához és frissen grillezett zöldségek ízesítésére.

_gastrobertollini_nyito2spag_

 

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_ (69)

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_nyito3spag_

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!