GastRobertollini

Tepsis sültzöldség, rózsaborsos fekete Himalája sóval

Kedves olvasók és barátok

Ajándékozzunk sót, főzni szerető barátainknak, itt egy recept és egy tipp, hogy milyen formában készítsd el szeretteidnek!

Himalája fekete só-rózsaborssal
 
  • 10 dkg himalaya fekete só durva
  • 15 szem rózsa bors
A himalaya fekete sót fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Színét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gurmet só, kén tartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételnek. Íze hasonlít a tojás ízére, ezért szokták annak helyettesítésére is használni. Tökéletes zöldségek ízesítésére.

_gastrobertollini_ (18)

Hozzávalók:

  • 1 db édeskömény
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db közepes padlizsán
  • 3 ek, szűz olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 csipet himalaya fekete só és rózsabors keverék mozsárban összetörve

 

Mossuk meg a zöldségeket és vágjuk cikkere az édesköményt, a padlizsánt negyedeljük, majd vágjuk fél centiméteres szeletekre. A répát és a fokhagymát karikázzuk fel, majd rakjunk mindent a tepsibe. Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal, sózzuk meg a fűszerkeverékünkkel és rakjuk rá a rozmaring leveleket, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 25-20 percet. Könnyű és gyors tepsis zöldség, szárnyas húsokhoz tökéletes. Nem fontos nagyon összetörni a mozsárban a borsot és a fekete sót, a bors szemek pattanjanak szét, a só pedig legyen feleakkora mint az eredeti mérete.

Tipp: Ajándékozd a fűszersót mozsárral együtt. A BUTLERS-ből van az enyém is és csak 1600 ft.

_gastrobertollini_feketesó_

 

_gastrobertollini_

 

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_ (2)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!