GastRobertollini

Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával

 

Kedves olvasók és barátok!

Ajándékozzunk különleges fűszersót. Most a himalaya kristálysó rózsaszín varázsát kombináltam friss rozmaringgal, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készíthessenek szeretteink, a tőlünk kapott ajándékból.

Himalája kristály só durva szemű rozmaringgal ( rózsaszín):
  • 10 dkg só
  • 2 szál rozmaring levele
A só majd elvonja a friss rozmaring nedvesség tartalmát és átveszi az ízét, a rozmaring pedig a főzés során újra életre kel.
A himalaya só használatával közvetlenül, naponta juttathat a szervezetébe 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet. Adalék és vegyszermentes, ezért nevezhetik a legtisztább sónak. Ajánlott a főzés végén sózni az ételt, hogy a sóban lévő értékes anyagok ne vesszenek el. Tökéletes frissensült húsokhoz, wok zöldségekhez és tengeri finomságokhoz.
 
_gastrobertollini_ (8)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-10 szél zsenge sárgarépa megmosva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. balzsamecet
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek. szűz olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 1/2 citrom leve
  • ízlész szerint a himalaya rozmaringos kristájsóból

Elkészítés:

Grillezett répa:

Olvasszunk meg 5 dkg vajat, kanalazzunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és  hevítsük fel. Adjuk hozzá a héjastól az összezúzott fokhagymát, a répákat és a serpenyő folyamatos rázogatásával kezdjük el párolni. Majd 3-4 perc eltelte után adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg a rozmaringos fűszersónkkal. Fedő alatt pároljuk közepes lángon 10 percet, közben ne felejtsük el folyamatosan rázogatni a serpenyőben a répákat.

Rozmaringos lazac:

Melegítsükelő a sütőt 190 fokra. A felső fűtőszál hőjére lesz szükségünk hogy a lazac filék tetejét meg tudjuk grillezni. Hagyjuk a sütő ajtót nyitva és csak dugjuk be a serpenyőt, vigyázva hogy a nyele meg ne égjen. Átrakhatjuk a lazac szeleteket tepsire is, akkor könnyebb dolgunk van.

Olvasszuk meg az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a rozmaring szálakkal együtt hevítsük fel. Vegyük a tűzhelyet közepes lángra és rakjuk a serpenyőbe a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé. Süssük 3-4 percet, hogy szép kérget kapjunk. Közben sózzuk meg a rozmaringos fűszersónkkal, a utolsó fél percben facsarjuk rá egy fél citrom levét és a sütő felső harmadába rakva, 3-4 percet sütjük a tetejét. Tálaljuk a répűval és fogyasszuk egészséggel.

_gastrobertollini, rozmaring_

Egyszerú és stílusos.

 

food 254

MIndenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

_gastrobertollini_

Ajándékosdi 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!