Kedves olvasók és barátok!
Ajándékozzunk különleges fűszersót. Most a himalaya kristálysó rózsaszín varázsát kombináltam friss rozmaringgal, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készíthessenek szeretteink, a tőlünk kapott ajándékból.
- 10 dkg só
- 2 szál rozmaring levele
Hozzávalók 2 személyre:
- 8-10 szél zsenge sárgarépa megmosva
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk. balzsamecet
- 10 dkg vaj
- 5 ek. szűz olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1/2 citrom leve
- ízlész szerint a himalaya rozmaringos kristájsóból
Elkészítés:
Grillezett répa:
Olvasszunk meg 5 dkg vajat, kanalazzunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és hevítsük fel. Adjuk hozzá a héjastól az összezúzott fokhagymát, a répákat és a serpenyő folyamatos rázogatásával kezdjük el párolni. Majd 3-4 perc eltelte után adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg a rozmaringos fűszersónkkal. Fedő alatt pároljuk közepes lángon 10 percet, közben ne felejtsük el folyamatosan rázogatni a serpenyőben a répákat.
Rozmaringos lazac:
Melegítsükelő a sütőt 190 fokra. A felső fűtőszál hőjére lesz szükségünk hogy a lazac filék tetejét meg tudjuk grillezni. Hagyjuk a sütő ajtót nyitva és csak dugjuk be a serpenyőt, vigyázva hogy a nyele meg ne égjen. Átrakhatjuk a lazac szeleteket tepsire is, akkor könnyebb dolgunk van.
Olvasszuk meg az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a rozmaring szálakkal együtt hevítsük fel. Vegyük a tűzhelyet közepes lángra és rakjuk a serpenyőbe a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé. Süssük 3-4 percet, hogy szép kérget kapjunk. Közben sózzuk meg a rozmaringos fűszersónkkal, a utolsó fél percben facsarjuk rá egy fél citrom levét és a sütő felső harmadába rakva, 3-4 percet sütjük a tetejét. Tálaljuk a répűval és fogyasszuk egészséggel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: