GastRobertollini

Lencsés tésztasaláta szilveszterre

Kedves olvasók és barátok!

Hatalmas készülődésben vagytok a szilveszteri mulatságra? Ennél gyorsabb és pénztárcakímélőbb receptet nem is találhatnátok. Finom és kiadós, füstölt hússal is tökéletes!

_gastrobertollini_1_

Hozzávalók:

  • 1 db 400g-os töltőtömegű lencse
  • 150 g natúr joghurt
  • 150 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
  • 1 ek. torma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 500 g orsó tészta
  • só és bors ízlés szerint
  • keksz ha kipróbálnátok

Elkészítés:

Bő sós vízben főzzük puhára a tésztát. Hideg víz alatt hűtsük le, olajozzuk meg és kavarjuk meg alaposan. Rakjuk tálba a leszűrt lencsét, adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Pucoljuk meg a hagymát, a 3/4 részét szeleteljük vékony félszeletekre, a mosott petrezselyem felét vágjuk durvára és adjuk a lencséhez. Keverjük jól össze és adjuk hozzá a tésztához. A tetejére vágjuk össze a paradicsomot, a maradék petrezselymet és hagymát. Én keksszel díszítettem és nagyon ízlett is vele.

Tipp: Finom füstölt tarjával még igaizgalmasabb, vagy még több zöldséggel! Paprika, retek vagy zellerszár még különlegesebbé teszi.

_gastrobertollini_2_

_gastrobertollini_

Mindenkinek Jó étvágyat kívnok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!