GastRobertollini

Mandarinos fatörzs szilveszterre

Kedves olvasók és barátok!

Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, beül krémes-karamelles madarin fogad és mind ez csak a miénk! BUÉK mindenkinek!

_gastrobertollini20_

 

  Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1  teáskanál sütőpor

Töltelék:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 5 db mandarin
  • 2 ek. kristály cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db mandarin a díszítéshez

Bevonat:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Piskóta:

Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük össze és válaszuk ketté a tojásokat. Adjuk a fehérjéhez a  cukrot és verjük kemény habbá.  Az összekevert sárgáját adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük  bele, adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet és dolgozzuk krémes tésztává. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük, 190 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük villany sütőben. Légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet süssük. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni és tölthetjük is!

Töltelék elkészítése:

Hámozzuk meg a mandarint és szedjük cikkekre. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket. Facsarjuk rá a fél citrom levét és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint  és töltsük meg vele a kihűlt piskótát. Csavarjuk fel és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

Bevonat:

Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét és kevergetve olvassuk meg. Vonjuk be a vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat és díszítsük mandarin gerezdekkel.

_gastrobertollini21_

_gastrobertollini_

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!