Kedves olvasók és barátok!
Mennyi rikotta tortával folytatom az olasz hetet. A magazinos fotózások végén, örömmel fogyasztjuk a finomságokat, beszélgetünk, csodáljuk a szebbnél szebb tányérokat és jöhet a pakolás. Teli hassal könnyebb minden, vagy kicsit még rápihenünk a mosogatnivalóra!
Látogass el facebook oldalamra és lájkold ha tetszik, köszönöm. : https://www.facebook.com/gastrobertollini?ref=hl
Hozzávalók:
- 300 g darált keksz
- 130 g vaj
- 500 g rikotta
- 150 g mazsola
- 4 tojás
- 150 g cukor
- 1 hüvely vanilia kikapart magja
Elkészítés:
Meleg vízben puhítsuk a mazsolákat 10 percig. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőlük, és egy törlőkendővel szárítsuk meg őket. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat alacsony tűzön. Rakjuk egy tálba a darált kekszet, majd öntsük rá az olvasztott vajat és morzsoljuk alaposan össze.
Egy kerek sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, a vajas kekszes keveréket nyomkodjuk jól bele az aljába, és tegyük be a hűtőbe. Verjük fel a tojásfehérjét, a ricottát keverjük el a tojássárgájával és a cukorral. Kaparjuk ki a vanília hüvelyből a magokat és szórjuk bele a ricottás keverékbe. Adjuk hozzá a mazsolát és keverjük el jól. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, és lágyan keverjük el.
Öntsük bele a formába a vajas kekszre. Süssük 150 fokon kkörülbelül 50 percig, amíg a teteje arany barna nem lesz. Ha egy óra sütés után a ricotta puhának tűnik, akkor hagyjuk a sütőben nyitott ajtónál.
Megjelent a Nők lapja Tél magazinban, egész télre tele olvasnivalóval! Fotó: Csibi Szilvia, styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert. Köszönöm szépen Vékási Andreának és Eszes Andreának.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: