Kedves olvasók és barátok!
Nem lehet kihagyni az olasz menüsorból a tenger értékes gyümölcseit sem! A peperoncino, egy lassan főzött, színes paprika egyveleg. Finom és paradicsomos! Nyarat idéző fenséges gyorsan elkészíthető étel. Mindenkinek sok sikert kívánok! Viva Italia! 🙂
Látogass el facebook oldalamra és lájkold ha tetszik, köszönöm. : https://www.facebook.com/gastrobertollini?ref=hl
Hozzávalók:
Pepperocíno:
- · 1 db piros húsú kaliforniai paprika
- · 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
- · 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
- · 2 db közepes vöröshagyma
- · 4 gerezd fokhagyma
- · 250 g hámozott kockázott paradicsom
- · 1 kis csokor kakukkfű
- · 5 cl szűz olívaolaj
- · só, bors
Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat és adjuk, hozzá a hagymát majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsom konzervet és kakukkfű csokor felének leveleit, Lassú tűzön főzzük 30 percet, amikor elkészült szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.
Garnéla pácban:
- · 1 dl szűz olíva olaj
- · 2 evők kanál pepperocino
- · 1 gerezd fokhagyma
- · 1 csipet só és bors
- · és 30 dkg király garnéla
Rakjuk turmix gépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperocinot és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le és rakjuk tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.
Tálalás: halmozzuk tányérra a pepperocinot és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.
Megjelent a Nők lapja Tél magazinban, egész télre tele olvasnivalóval! Fotó: Csibi Szilvia, styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert. Köszönöm szépen Vékási Andreának és Eszes Andreának.
Kommentek