GastRobertollini

Csirke saláta, prosciutto crudo sonkával és sült baconnal

Kedves olvasók és barátok!

Ínyenc saláta recepttel szeretnék kedveskedni nektek. Gyors és tápláló, a férfiak jóllaknak vele! 🙂

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

 gastrobertollini_csirkes_sali

4 főre:

Hozzávalók:

5 dkg baconszalonna

5 szelet prosciutto crudo sonka

1 fej fejes saláta

8 szem szilvaparadicsom

1 db sárgarépa

1/2 kígyó uborka

30 dkg csirkemellfilé

parmezán sajt ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

Szedjük leveleire a fejes salátát, alaposan mossuk meg és csöpögtessük le. Mossuk meg a paradicsomokat, a sárgarépát és az uborkát. A paradicsomot vágjuk ketté, az uborkát és a sárgarépát szeleteljük fel tetszőleges vastagságúra.

A sonkaszeleteket vágjuk három részre, a csirkemellet 1×1 cm-es kockákra, a baconszalonnát apró kockákra.

Forró serpenyőben kezdjük el sütni a baconszalonnát. Körülbelül két percig, hogy picit megbarnuljon, majd vegyük közepesre a lángot. Rakjuk bele a prosciutto sonkaszeleteket, és mindkét oldalát süssük 1 percig. Csipesszel szedjük tányérra, szűrőkanállal kivéve pedig a jól megpirult szalonnát tegyük a sonka mellé. A maradék baconszalonna zsírjában pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.

Tépkedjük tálba a salátaleveleket, adjuk hozzá a szeletelt répát és az uborkát, szórjuk meg egy kanál baconnal, rakjuk rá a csirkét, majd újra  szórjuk meg baconnal. Tegyük rá a paradicsomot, szeleteljünk parmezán sajtot a tetejére, és már kész is.


Tipp: nem csak a  prosciutto crudo sonka alkalmas a salátához. Cseréljük le paraszt sonkára  és a tetejére daraboljunk  camembert sajtot! 

Pár kép ízelítőnek:

gastrobertollini_csirkes_sali

Érdemes elkészíteni!:)

gastrobertollini_csirkes_sali

Fotók a folyamatról, hogy gyorsan és könnyen elkészíthesd:

gastrobertollini_csirkes_sali

Hozzávalók:

 

 

gastrobertollini_csirkes_sali

Félig süssük meg a szalonnát és vele együtt a sonkát. Húzzuk le a tűzről és szedjük ki a sonkát és a szalonnát.

 

gastrobertollini_csirkes_sali

A visszamaradt ízletes zsiradékban süssük meg a csirkemellet.

 

gastrobertollini_csirkes_sali

Mosott fejes saláta, paradicsom ketté vágva, szeletelt uborka és répa. Az elmaradhatatlan sült szalonnával, sült sonkával és sült csirkemellel. ha így előkészítünk mindent, pazarul tálalhatunk, akár a barátok előtt is.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!