GastRobertollini

Húsvéti briós kalács

Kalács nélkül nem tudom elképzelni a húsvétot. A sonka sós íze, a még meleg, foszlós kalács illata és a könnyfakasztóan erős torma kombinációja jelenti a családunkban a reggelit húsvétkor. Ezt már csak egy jó pálinkával kell leöblíteni és indulhat a locsolkodás.  Tartsuk meg a hagyományokat, élvezzük az együtt töltött időt a családdal és locsoljunk meg… Tovább »

Mazsolás-vajas kuglóf, mascarpone krémmel

Egy Mazsolás-vajas kuglófnak, senki nem fog ellenállni húsvétkor. Ezért is ajánlom minden kedves olvasómnak! Olvassátok el a kuglóf rövid kis történetét, amivel ti is közelebb kerülhettek, ehhez a remekbe szabott süteményhez. Tudtátok hogy a kuglóf eredetileg kizárólag élesztős tésztával készülő sütemény, de ma már a sütőporral készülő kevert tészta is gyakran kerül a kuglófsütő formába…. Tovább »

Kandírozott gyümölcsös kuglóf, mascarpone krémmel

Kedves olvasók és barátok! Gondolom már sokan kaptatok kuglóf sütőformát ajándékba? Most itt az ideje, hogy elővegyétek, mert ennél könnyebb és gyorsabb kuglóf receptet biztos nem találtok! Üssétek fel a tojásokat, zúgjon fel a habverő motorja és melegedjen az sütő, mert ma mindenki kuglófot fog enni! Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a honlapjára: www.juditdombovari.com/ Hozzávalók:… Tovább »

Tigrisgarnélás Pizza, rukkolával és olívabogyóval

Kedves olvasók és barátok! Olasz ízekre vágytok és szeretitek a tengeri herkentyűket? Tigrisgarnélás pizza, rukkolával, olívabogyóval és házi paradicsomszósszal. Egyszerű, fenséges pizza!   HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só 2,5 dl langyos víz 1 tk. oregánó 1 tk. bazsalikom 1 csomag szárított élesztő Feltét 1 adag pizzához:… Tovább »

Magyaros pizza kolbásszal, lila hagymával és füstölt sajttal

Kedves olvasók és barátok!  A tegnapi pizza itáliai ihletésű volt, a mai pedig magyaros. Én a jászsági parasztkolbászt választottam feltétnek, mert nekem nagyon ízlik! Nem túl kemény, és kevésbé zsíros, lehet sütni és levesben is kiváló!  A pizzaalapot megkentem a fűszeres paradicsomszósszal. Jól megreszeltem sajttal és tejfölöztem, szeleteltem rá egy egész fej lila hagymát és… Tovább »

Pizza, prosciutto crudo sonkával és kékpenészes sajttal

 Kedves olvasók és barátok! Amikor barátokat várunk, és arról van szó, hogy meglepjük őket, a legegyszerűbb, ha pizzát sütünk. Itt van most ez a recept, ami olyan egyszerű és finom, hogy a barátok teljesen le lesznek nyűgözve! Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só… Tovább »

Mandulás-Köményes rozscipók és kiflik

  Kedves olvasók és barátok! Egészséges házi készítésű rozsos zsömle és kifli könnyen és gyorsan.  Hogy jól induljon a reggel és tényleg délig tartson a lendület. 🙂   HOZZÁVALÓK: 10 dkg rétesliszt 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 6 ek olívaolaj 1 csapott teáskanál só 2,5 dl langyos víz 1 tk köménymag 5 dkg mandula (20… Tovább »

Rozskenyér szárított paradicsommal és olívabogyóval

Nagyon sok barátom és ismerősöm szeretne otthon kenyeret sütni, de nincs kenyérsütőgépe. Most megosztok veletek egy egyszerű receptet, amit sütőben könnyen elkészíthettek.    HOZZÁVALÓK: 10 dkg rétesliszt 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 5 dkg szárított paradicsom 20 szem olívabogyó 6 ek olívaolaj 1 csapott teáskanál só 2,5 dl langyos víz 1 tk oregánó 1 tk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!