GastRobertollini

Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával

  Kedves olvasók és barátok! Ajándékozzunk különleges fűszersót. Most a himalaya kristálysó rózsaszín varázsát kombináltam friss rozmaringgal, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készíthessenek szeretteink, a tőlünk kapott ajándékból. Himalája kristály só durva szemű rozmaringgal ( rózsaszín): 10 dkg só 2 szál rozmaring levele A só majd elvonja a friss rozmaring nedvesség tartalmát és átveszi az ízét, a… Tovább »

Kolbászos lencseleves

Kedves olvasók és barátok! Gyerekkoromban hatalmas kertünk volt, termesztettünk kukoricát, babot, borsót, répát, paradicsomot, uborkát és még sok zöldséget. A mozgalmas reggeltől-estig játszás, a “bármennyit ehettél  úgy is lefutkosod ” perzselő nyár, zsíros kenyér, friss pirosra érett paradicsom édes ízét, most sem tudom elfelejteni. Mára, a nagyvárosok szülötteivé vált, rohanó életet élő emberek lettünk, ha… Tovább »

Királygarnélás Quiche

  Kedves olvasók és barátok! Idén nyáron készítettem először quicht, a Nők lapja Kert & Gasztró magazin nyári számába. Akkor bacon szalonnával és póréhagymával készítettem és egy egész francia menüsort kellet készíteni. A sok kísérletezés nagyon meg szerettette velem ezt a receptet, bármivel elkészítheted, ha elengeded a fantáziád. Ami mindig fontos, hogy legyen a receptben… Tovább »

Spagetti Pomodoro

Kedves olvasók és barátok! Valami igazán egyszerű és fenségesre vágytok? Ezt a receptet használom a munkahelyemen is és eddig tökéletesen bevált, ez a recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem! Hozzávalók 5 főre: 800 g hámozott kockázott paradicsom konzerv 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve 2 szál friss… Tovább »

Vörösboros sertésragu sütőtökkel

Kedves olvasók és barátok! Folytatnám a hetet ezzel a különleges ízharmóniával megáldott sertésraguval. Annyira ízletes, hogy rakjunk az asztalra roppanós kenyeret,  amivel ki tudjuk majd törölni a tányért. Hozzávalók: 60 dkg sertés tarja 2 szál sárgarépa ( közepes) 15 dkg zeller gumó 20 dkg sütőtök 1 db közepes vöröshagyma 1 db közepes lila hagyma 6… Tovább »

Sütőtökös tejszínes spagetti, baconnal

Kedves olvasók és barátok! A sütőtökös recepteknek már sok változatával találkozhattatok, most Én is szeretném meg osztani veletek a sajátjaimat. Különleges és még is egyszerű recepteket készítettem, mint például ez a finom spagettit. Hozzávalók 4 főre: 40 dkg spagetti 3 dl főző tejszín 20 dkg sütőtök 10 dkg bacon szalonna 1 db közepes lila hagyma… Tovább »

Túrőgombóc citromos-vaníliás tejföllel

Kedves olvasók és barátok! Szakácstanuló koromban készítettem utoljára túrógombócot, akkor ötöst kaptam. Remélem sokan elkészítitek és ti is ötöst kaptok. Hozzávalók: 50 dkg túró 3 tojás 12 dkg búzadara 2 evőkanál olaj 10 dkg zsemlemorzsa csipet só porcukor 450 g tejföl 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma 1 db citrom leve és reszelt héja Pirítsuk… Tovább »

Mazsolás kalács

Kedves olvasók és barátok! Nincs is szebb hétvége, mint amikor friss kalács illatra ébred a család. Egyszerű és finom, és gyorsan elfelejtjük majd a bolti kalácsot.   Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk. Látogassatok el Judit weboldalára:  http://www.juditdombovari.com/ Hozzávalók: 20 dkg rétes liszt 20… Tovább »

Tárkonyos csirkeraguleves

Kedves olvasók és barátok! Nagyon szeretem a leveseket. A munkahelyemen minden nap készítek és ebben hideg időben szeretem tartalmas levesekkel meglepni a vendégeket. Ti is lepjétek meg magatokat és a családot egy finom és jótékony meleg levessel. Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk. Látogassatok… Tovább »

Mustáros csirke, héjéban sült tepsis burgonyával

Kedves olvasók és barátok! Sokat gondolkodtok mi legyen a vacsora? Kevés idő ráfordításával készíthettek most finom vacsit csak pár alapanyagból! Mustáros-fokhagymás pácban  érlelt csirke, sütőben sült roppanós és szaftos burgonyával. Hozzávalók 4 személyre: Mustáros csirke: 40 dkg csirkemell 2 db piros húsú kaliforniai paprika 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma lereszelve 2 evőkanál mustár… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!