GastRobertollini

Mazsolás-vajas kuglóf, mascarpone krémmel

Egy Mazsolás-vajas kuglófnak, senki nem fog ellenállni húsvétkor. Ezért is ajánlom minden kedves olvasómnak! Olvassátok el a kuglóf rövid kis történetét, amivel ti is közelebb kerülhettek, ehhez a remekbe szabott süteményhez. Tudtátok hogy a kuglóf eredetileg kizárólag élesztős tésztával készülő sütemény, de ma már a sütőporral készülő kevert tészta is gyakran kerül a kuglófsütő formába…. Tovább »

Mozzarellás mini pizza

Kedves olvasók és barátok! A nagy pizza után, itt van a mozzarellás mini pizza! Pirultra olvadt mozzarellával, lédús paradicsommal és illatos mandulával. Ennél finomabb nem is kell! HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só 2,5 dl langyos víz 1 tk. oregánó 1 tk. bazsalikom 1 csomag szárított élesztő… Tovább »

Tigrisgarnélás Pizza, rukkolával és olívabogyóval

Kedves olvasók és barátok! Olasz ízekre vágytok és szeretitek a tengeri herkentyűket? Tigrisgarnélás pizza, rukkolával, olívabogyóval és házi paradicsomszósszal. Egyszerű, fenséges pizza!   HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só 2,5 dl langyos víz 1 tk. oregánó 1 tk. bazsalikom 1 csomag szárított élesztő Feltét 1 adag pizzához:… Tovább »

Quiche baconnal

Kedves olvasók és barátok! Szeretném megosztani veletek ezt a közkedvet Francia receptet! Olcsó és könnyen elkészítheted, az alapanyagokat pedig kedvedre változtathatod. Írok pár ötletet! 🙂 Hozzávalók: 20 dkg liszt 5 dkg vaj 1 tojás sárgája 2 dl tejföl 20 % -os 10 dkg bacon 4 tojás 1 fej vöröshagyma apóra vágva 10 füstölt sajt reszelve… Tovább »

Magyaros pizza kolbásszal, lila hagymával és füstölt sajttal

Kedves olvasók és barátok!  A tegnapi pizza itáliai ihletésű volt, a mai pedig magyaros. Én a jászsági parasztkolbászt választottam feltétnek, mert nekem nagyon ízlik! Nem túl kemény, és kevésbé zsíros, lehet sütni és levesben is kiváló!  A pizzaalapot megkentem a fűszeres paradicsomszósszal. Jól megreszeltem sajttal és tejfölöztem, szeleteltem rá egy egész fej lila hagymát és… Tovább »

Pizza, prosciutto crudo sonkával és kékpenészes sajttal

 Kedves olvasók és barátok! Amikor barátokat várunk, és arról van szó, hogy meglepjük őket, a legegyszerűbb, ha pizzát sütünk. Itt van most ez a recept, ami olyan egyszerű és finom, hogy a barátok teljesen le lesznek nyűgözve! Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só… Tovább »

Ricottával és rukolával töltött csirkemell

Kedves Olvasók Ez egy szuper recept azoknak akik rajonganak a könnyű ám de ízekben gazdag ételekért. Akár vacsorának is tökéletes mert nem megterhelő, e mellet gyorsan elkészíthető! 4 Főre: Hozzávalók: 200 g ricotta túró 1 marék rukola apróra vágva 5 dkg pirított fenyőmag 4 db csirkemellfilé bőrével 4 teáskanál vaj 2,5 dl víz só, bors… Tovább »

Mandulás-Köményes rozscipók és kiflik

  Kedves olvasók és barátok! Egészséges házi készítésű rozsos zsömle és kifli könnyen és gyorsan.  Hogy jól induljon a reggel és tényleg délig tartson a lendület. 🙂   HOZZÁVALÓK: 10 dkg rétesliszt 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 6 ek olívaolaj 1 csapott teáskanál só 2,5 dl langyos víz 1 tk köménymag 5 dkg mandula (20… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!