GastRobertollini

Olasz paradicsomleves

Kedves olvasók és barátok Nagyon nagy öröm számomra amikor felkérnek, hogy magazinba készítsek recepteket. Lázban égek a receptek készítésekor, még jobban szeretek piacra menni mint általában és hajnalban kelek a nagy napon. Mikor minden étel kész, megérkeznek a kollégák és egy jó kávé után indulhat kemény munka.  A Nők lapja Téli számában öt olasz recept… Tovább »

Mandarinos fatörzs szilveszterre

Kedves olvasók és barátok! Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, beül krémes-karamelles madarin fogad és mind ez csak a miénk! BUÉK mindenkinek!     Hozzávalók: 5 db tojás 12 dkg liszt 2 dkg kakaópor 12 dkg kristálycukor 1  teáskanál sütőpor Töltelék: 250 g mascarpone sajt 5 db mandarin 2 ek. kristály cukor… Tovább »

Lencsés tésztasaláta szilveszterre

Kedves olvasók és barátok! Hatalmas készülődésben vagytok a szilveszteri mulatságra? Ennél gyorsabb és pénztárcakímélőbb receptet nem is találhatnátok. Finom és kiadós, füstölt hússal is tökéletes! Hozzávalók: 1 db 400g-os töltőtömegű lencse 150 g natúr joghurt 150 g tejföl 12%-os zsírtartalmú 1 ek. torma 1 csokor petrezselyem 1 db közepes paradicsom 1 db kisebb lilahagyma 2… Tovább »

Mézes-almás szűzérme, csilivel fűszerezve

Kedves olvasók és barátok    A karácsonyi menün gondolkodtok? Porhanyós szűzérme, kis erős paprikával és mézes almával az Én ajánlatom. Könnyen és gyorsan valami finomat, legyen az idei karácsony jelszava! Hozzávalók: 40 dkg piros alma 40 dkg sertés szűzérme 15 dkg húsos füstöltszalonna 2 db chilipaprika 1 fej lila hagyma 3 gerezd fokhagyma 5 szem… Tovább »

Egészben sült tormás-mézes csirke, vele sült zöldségekkel

Kedves olvasók és barátok! A karácsonyi készülődés számomra a főzésről és családi vacsoráról szól! Amikor ezt a receptet elkészítettem, azt hittem nagyon sok munkával jár majd, de meglepett! Nem is volt sok az előkészület, 20 perc alatt végeztem és a csirke már a sütőben sült!   Hozzávalók: 1 db jóltartott tanyasi csirke 2 szál sárgarépa… Tovább »

Tejszínes brokkolileves, rózsaborssal fűszerezve

Kedves olvasók és barátok! A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves. Hozzávalók 4 személyre: 2 szál közepes sárgarépa 2 szál közepes petrezselyemgyökér 30 dkg burgonya 2 ek. olívaolaj 1 kisebb fej brokkoli 2,5 dl tejszín 2 csipet rózsabors 1 fej lilahagyma só Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket,… Tovább »

Tepsis sültzöldség, rózsaborsos fekete Himalája sóval

Kedves olvasók és barátok Ajándékozzunk sót, főzni szerető barátainknak, itt egy recept és egy tipp, hogy milyen formában készítsd el szeretteidnek! Himalája fekete só-rózsaborssal   10 dkg himalaya fekete só durva 15 szem rózsa bors A himalaya fekete sót fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Színét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gurmet… Tovább »

Vajon párolt csirkemell, csillagánizsos Himalája kristálysóval fűszerezve

  Kedves olvasók és barátok! Személy ajándékokat terveztem karácsonyra,  saját készítésű fűszer sóval fogom minden főzni szerető barátomat meglepni. Egyszerű és ha már veszünk mellé egy szép dobozt, nagyon kreatív is. Szép emlék leszek a konyhában. 🙂 Himalája kristály só finom szemcsés csillagánizzsal 10 kg só 5-6 szem csillag ánizs Ez a só is mint… Tovább »

Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával

  Kedves olvasók és barátok! Ajándékozzunk különleges fűszersót. Most a himalaya kristálysó rózsaszín varázsát kombináltam friss rozmaringgal, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készíthessenek szeretteink, a tőlünk kapott ajándékból. Himalája kristály só durva szemű rozmaringgal ( rózsaszín): 10 dkg só 2 szál rozmaring levele A só majd elvonja a friss rozmaring nedvesség tartalmát és átveszi az ízét, a… Tovább »

Kolbászos lencseleves

Kedves olvasók és barátok! Gyerekkoromban hatalmas kertünk volt, termesztettünk kukoricát, babot, borsót, répát, paradicsomot, uborkát és még sok zöldséget. A mozgalmas reggeltől-estig játszás, a “bármennyit ehettél  úgy is lefutkosod ” perzselő nyár, zsíros kenyér, friss pirosra érett paradicsom édes ízét, most sem tudom elfelejteni. Mára, a nagyvárosok szülötteivé vált, rohanó életet élő emberek lettünk, ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!