Kedves Olvasók és Barátok
Sok keksz receptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
HOZZÁVALÓK:
Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a porcukrot, valamint a vanília cukrot. Habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá és belereszeljük a narancs héját. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és kanállal a masszához keverjük A csokoládét apró kockákra daraboljuk és belekeverjük a keksz alapba. Az így elkészített keksz alapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk 3-4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban. Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.
Nekem azért lettek ilyen szép kerek kekszeim, mert nem kevertem a csokoládé darabokat a masszába. A masszát habzsákból nyomtam a sütőpapírra és a csokoládédarabokat pedig a tetejébe nyomkodtam. Amint látjátok az egyik keksz alaptésztája kakaós. Semmit nem kell tenni 1 kanál kakaóport adunk az alaptésztához. Legyünk bátrak!
Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.
Tippek:
Hogyan lehet ezt a kekszet még finomabbá tenni? Az étcsokoládét cseréljük ízesítettre, például narancsos. A csokoládé helyett aszalt gyümölcsöt ( áfonya, mazsola, eper) is használhatunk. A sima cukrot pedig lecserélhetjük gyümölcscukorra vagy nyírfacukorra. Ami még egészségesebb is. 🙂
Pár kép ízelítőnek :
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!