Rozskenyér szárított paradicsommal és olívabogyóval

Nagyon sok barátom és ismerősöm szeretne otthon kenyeret sütni, de nincs kenyérsütőgépe. Most megosztok veletek egy egyszerű receptet, amit sütőben könnyen elkészíthettek. 

HOZZÁVALÓK:

10 dkg rétesliszt

30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

5 dkg szárított paradicsom

20 szem olívabogyó

6 ek olívaolaj

1 csapott teáskanál só

2,5 dl langyos víz

1 tk oregánó

1 tk bazsalikom

1 cs Dr.Otker expressz élesztő

Vágjuk tetszőleges kockákra a szárított paradicsomot és karikázzuk fel az olívabogyót.

Rakjuk tálba a réteslisztet, a rozslisztet és az expressz élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek olívaolajat, a csapott teáskanál sót,a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet és a dagasztó száraival keverjük alaposan össze. Ha ezzel végeztünk, kézzel formázzuk a tálban kerek formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg. Hagyjuk 5 percet pihenni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és gyúrjuk cipó vagy hosszúkás kenyér formára.

Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét vágjuk be pár helyen késsel és 180 C° fokon süssük 40 percig. Közben forgassuk meg. Amikor kivettük egy megnedvesített konyharuhával terítsük le 5 percre, hogy a külseje finom puha legyen.

Sütés előtt :

Tipp: 

Lepjük meg magunkat pár szelet Serrano sonkával és  finom penészes sajttal. A friss zöldségekről sem feledkezzünk meg!

A hozzávalókat a Spar-ban vásároltam, mert ott mindig van Dr.Otker Expresszélesztő.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »