Kedves olvasók és barátok!
Ínyenc saláta recepttel szeretnék kedveskedni nektek. Gyors és tápláló, a férfiak jóllaknak vele! 🙂
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
4 főre:
Hozzávalók:
5 dkg baconszalonna
5 szelet prosciutto crudo sonka
1 fej fejes saláta
8 szem szilvaparadicsom
1 db sárgarépa
1/2 kígyó uborka
30 dkg csirkemellfilé
parmezán sajt ízlés szerint
Elkészítés:
Szedjük leveleire a fejes salátát, alaposan mossuk meg és csöpögtessük le. Mossuk meg a paradicsomokat, a sárgarépát és az uborkát. A paradicsomot vágjuk ketté, az uborkát és a sárgarépát szeleteljük fel tetszőleges vastagságúra.
A sonkaszeleteket vágjuk három részre, a csirkemellet 1×1 cm-es kockákra, a baconszalonnát apró kockákra.
Forró serpenyőben kezdjük el sütni a baconszalonnát. Körülbelül két percig, hogy picit megbarnuljon, majd vegyük közepesre a lángot. Rakjuk bele a prosciutto sonkaszeleteket, és mindkét oldalát süssük 1 percig. Csipesszel szedjük tányérra, szűrőkanállal kivéve pedig a jól megpirult szalonnát tegyük a sonka mellé. A maradék baconszalonna zsírjában pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
Tépkedjük tálba a salátaleveleket, adjuk hozzá a szeletelt répát és az uborkát, szórjuk meg egy kanál baconnal, rakjuk rá a csirkét, majd újra szórjuk meg baconnal. Tegyük rá a paradicsomot, szeleteljünk parmezán sajtot a tetejére, és már kész is.
Tipp: nem csak a prosciutto crudo sonka alkalmas a salátához. Cseréljük le paraszt sonkára és a tetejére daraboljunk camembert sajtot!
Pár kép ízelítőnek:
Érdemes elkészíteni!:)
Fotók a folyamatról, hogy gyorsan és könnyen elkészíthesd:
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!