Quiche baconnal

Kedves olvasók és barátok!

Szeretném megosztani veletek ezt a közkedvet Francia receptet! Olcsó és könnyen elkészítheted, az alapanyagokat pedig kedvedre változtathatod. Írok pár ötletet! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojás sárgájából és a vízből, kis só hozzáadásával. Gyúrjuk alaposan cipóvá lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 30 percet.

Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát, nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. Süssük 10 percet 175 C° fokos sütőben. Majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg és rakjuk félre.

A szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát. A tejfölt a 4 db tojással és a maradék fehérjével kikeverjük, majd sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük hozzá a szalonnát, a felkarikázott póréhagymát és öntsük a félig sült tésztára. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és 180 C° fokos sütőben 35 percig sütjük.

Tipp: Ha vegetáriánus vagy hagyd ki a bacon szalonnát, rakj bele többféle sajtot helyette! Viszont ha hús imádó vagy, akkor a bacon szalonnán piríts meg 2o dkg. csirkemellet és azt keverd a tojásos tejfölbe. 🙂

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

A fotózás élménye feledhetetlen dolog! Már az azt megelőző nap a piacon elfog az izgalom, milyenek lesznek az ételek és időben készen leszek e. A csapat mindig fantasztikus és lelkes. Ninisz Laura étel stylist-al első közös munkánk gyümölcseként alkottuk meg miliőt. A fotó, kedves barátom Csibi Szilvia remeke. Akik összefogták és koordinálták a fotózást Dobó Krisztina és Laurencsik Kata. Köszönet nekik!

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »