Kedves olvasók és barátok!
Szeretnétek egy igazán finom és egyszerű csokoládétorta receptet? Ezzel a citrusos mascarpone krémmel töltött, csokival vastagon bevont torta lesz a legjobb választás! Izgalmakkal teli találkozás az édességek világában, mert megérdemled!
Hozzávalók:
Kezdjük a torta külsejét borító krém és a töltelék elkészítésével, hogy a krémek lehűljenek és jól formázhatóak legyenek.
Csokoládékrém:
Rakjuk tálba a tejszínt és mikrohullámú sütőben 1,5 percig melegítsük 900 watton. Törjük a csokoládékat apróra és rakjuk a forró tejszínbe. Kicsit hagyjuk, hogy dolgozzon a meleg tejszín és 1 perc múlva habverővel keverjük alaposan össze. Szobahőmérsékleten gyakori kevergetés mellet hagyjuk kihűlni, rakjuk hűtőbe a felhasználásig. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.
Töltelék:
Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, reszeljük meg a citrom héjával és facsarjuk rá a levét. Adjunk hozzá 3 dkg porcukrot ( 1,5 kanál) és alaposan keverjük össze, majd rakjuk hűtőbe.
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet és a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá a 1 tk. sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat és rakjuk két külön tálba a fehérjét és sárgáját. A sárgájához rakjuk a porcukor ¾ részét és a narancs reszelt héját. A maradék ¼ részét pedig a fehérjéhez adjuk egy csipet sóval. Verjük kemény habbá a fehérjét. Utána 4-5 perc alatt verjük habosra a sárgáját.
Kevés, de könnyed mozdulatokkal keverjük a cukros-narancsos sárgáját a fehérjébe és két részletben adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos liszt keveréket. Ne dolgozzuk túl a masszánkat, mert össze fog esni! Sütőpapírral kibélelt 24 cm tortaformában 175 C fokos előmelegített sütőben (légkeveréses funkción) 20 percig sütjük.
Amint elkészült kivesszük a formából és rácson vagy konyharuhán kihűtjük. Vágjuk a közepén ketté és töltsük bele a mascarpone krémet. Rakjuk rá a piskóta másik felét és kenjük be a sűrű kihűlt csokival a piskóta tetejét vastagon, valamint vékonyan az oldalát. Egy kanállal formázzuk a tetejét hullámosra. Hűtőben hűthetjük, vagy azonnal tálalhatjuk.
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent Nők lapja Húsvéti számában.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!