Kedves olvasók és barátok !
Hozzávalók:
Áztassuk az aszalt szilvát hideg vízbe 1 órára. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymákat vágjuk fél szeletekre, és a répát reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze.
Sózzuk, borsozzuk meg a kacsamellet és forró serpenyőben a bőrös felével kezdjük el sütni. Mindkét oldalát 2 percig süssük, majd szedjük ki tányérra és tegyük félre.
A serpenyőben kisült zsírban pároljuk meg a répát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Pirítsuk magas hőfokon folyamatosan kevergetve 5 percig és öntsük föl a 6 dl borral. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfűágat és a szegfűszeget, majd forraljuk 5 percig és helyezzük bele a kacsamellet a bőrös felével és fedő alatt mindkét oldalát pároljuk 2 percig. Szedjük ki a kacsamellet és alufóliával lefedve sütőben 100 fokon tartsuk melegen.
A csokoládét keverjük a alapba és olvasszuk bele. Sűrű lyukú szűrűn szűrjük le és passzírozzuk ki belőle az összes értékes levet. Töröljük ki a serpenyőt és rakjuk vissza a tűzhelyre. Az aszalt szilvát tegyük a serpenyőbe, kezdjük el melegíteni és a leszűrt csokoládés-boros alappal felöntve, forraljuk 1 percig. A kacsamelleket szeleteljük föl és locsoljuk meg az aszalt szilvás szószunkkal.
Burgonya rokfort sajttal sütőben sütve
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra és alaposan mossuk meg. Rakjuk föl enyhén sós hideg vízben főzni. Pucoljuk meg a lila hagymát, a fokhagymát és szeleteljük fel. Adjuk a krumplihoz és az egészet főzzük puhára. Szűrjük le a burgonyát, adjuk hozzá a sajtot, majd törjük össze villával. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és szórjuk meg zsemlemorzsával. Két kanál segítségével formázzunk hosszúkás gömböket és töltsük meg a tepsit. Tetejüket szórjuk meg durvára őrölt borssal és zsemlemorzsával. Süssük 200 fokon 15 percig.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Ninisz Laura, Recept: Rostás Róbert. Megjelent a Nők lapja Nyár magazinban.