Citromos csirkemell, vajas steak burgonyával

Kedves olvasók és barátok!

Csirkemell citromhéjjal pácolva, vajon sütve, friss steak burgonyával! Így kell kezdeni a hetet 🙂

Hozzávalók:

4 főre

Citromos csirkemell:

Vajas steak burgonya:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirkemellet, rakjuk félre és készítsük el a  pácot. Öntsük az olívaolajat tálba, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hámozzuk meg vékonyan a citromot, rakjuk az olajba és facsarjuk hozzá a levét. Forgassuk a pácba az egész csirkemelleket és alaposan dörzsöljük be a kezünkkel minden hol. Hűtőben pihentetjük az elkészítésig.  Pár órás pácolás után szeleteljük tetszőlegesre a csirkemelleket, serpenyőben forró vajon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Fontos hogy a hámozott citrom héjat is süssük meg a csirkemellekkel. Mellé rakhatjuk a felezett, pácban érlelt citromot. Az íze fantasztikus sütve.

Vajas steak burgonya:

Mossuk meg a burgonyát és héjastól, hideg, enyhén sós vízben főzzük meg. Amikor kész, hideg folyóvíz alatt fűtsük le. Egy magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakjuk bele a burgonyát. Hagyjunk benne egész darabokat, párat felezzünk és negyedeljünk el. Fűszerezzük sóval és borssal, szórjuk meg a fűszerpaprikával. Alaposan kavarjuk össze és daraboljuk rá a vajat, locsoljuk meg olívaolajjal  és 200 C°-on süssük 20 percig. Tetejére szórjunk friss kakukkfüvet.Tálalásnál használjunk friss joghurtot a burgonyához.

Ízelítő fotó:

Fotók az elkészítésről:

Burgonyahámozóval szeltem le a citrom héját, egészben pácoltam be csirkemelleket. Jól bedörzsöltem és hagytam pihenni.

Sok szeletre vágtam a csirkemelleket és citrom héjával együtt megsütöttem.

Mindkét oldalát 3 percig sütöttem.

Steak burgonya, egyszerűen és villám gyorsan.

Friss kakukkfűvel díszítettem.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Tálalásnál a burgonyát joghurttal locsoltam meg. Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »