Kedves olvasók és barátok
Ezentúl mindig így fogjátok készíteni a piskótát! Nagyon finom! 🙂
Krém:
Elkészítés:
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük alaposan össze és válaszuk ketté a tojásokat. Adjuk a fehérjéhez a porcukrot és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vanília kivonatot, vagy egy fél vaníliarúd kikapart magját és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, adjuk hozzá a kakaóporos lisztet és dolgozzuk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük, 190 C-°ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
A készre sült piskótát ráborítjuk egy sütőpapírra. Lehúzzuk az aljáról azt amin sült és még melegen feltekerjük. Érdemes konyharuhát tenni a sütőpapír alá, hogy ne égessen meg és tudunk vele segíteni a feltekerésben.
Hagyjuk 15 percet hűlni és addig készítsük el a krémet.
Krém:
Tálban keverjünk össze haberővel minden hozzávalót alaposan. Mascarpone sajt, reszelt citrom héj és felének leve, 6 dkg porcukor, vaníliakivonat, vagy egy fél vaníliarúd kikapart magja.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kitekerjük, alatta hagyjuk a sütőpapírt és megkenjük a lekvárral. elosszuk a meggyet a tetején és megkenjük a mascarpone krémmel. Bátor mozdulattal és fogva a sütőpapírt, feltekerjük. Ami a szélén kihullik azt egy kanállal rakjuk vissza. Jól kenjük meg a két szélét, hogy legyen ott is töltelék. Hűtsük le 30 percre és olvadjunk el amikor elfogyasztjuk. Tálalásnál szórjuk meg alaposan kakaóporral.
Tipp: Amikor nem tudtam vaníliakivonatot venni, sokszor készítettem vanília aromával. Azzal is tökéletesen finom!
Folyamat fotók, hogy kalauz legyen a könnyed elkészítésben.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini