Kedves olvasók és barátok!
Ilyen hideg időben mindenkinek szüksége van egy kis nyári melegre. Ebben a levesben mindent megtaláltok, ami felforrósítja a kedveteket! Ízekben gazdag és tartalmas, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre, hogy a forró leves illata ne csak téged kábítson el!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Rakjuk a babot jó meleg vízbe 1 órára. Majd mossuk meg és a zöldségekkel együtt nagy lábasban felrakjuk, annyi hideg hideg vízben főzni amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan megmossuk és kockára vágott sonkával a leveshez adjuk. Fűszer csomót készítünk a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával összekötözzük majd a készülő leveshez adjuk. Amikor a leves felforr, hozzá adjuk a negyedekre vágott kelkáposztát és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús meg föl. Közben sózzuk és borsozzunk, leves kockát is adhatunk hozzá. A fűszer csomót kiemeljük, lehúzzuk a tűzről és belefacsarjuk a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Fotó: Szilvia Csibi, Styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert,