Csokis-narancsos keksz dióval

Kedves olvasók és barátok!

Ha szeretitek a csokit, akkor ezt a kekszet is meg kell sütnötök! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.  Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd szórjuk meg a csokidarabokkal és nyomjuk a közepébe az egész dióbelet. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

Tipp: Vámház körúti piac csarnokban van egy nagyon finom édességes-aszalt gyümölcsös stand! Ott lehet kapni finom sütés álló csokit. Elmagyarázni csak úgy tudom, hogy a bejáratnál állva a jobb szélén sétálunk végig ( úgy hívják hogy ” gazdag sor”) a soron és körülbelül a harmadik kis utcában balra fordulva található ez a stand!

Kis ízelítő: 

Nagyon meg lehet szeretni!

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »