Mandulás és pekándiós narancsos keksz

  Kedves olvasók és barátok!

Mandula és pekándió! Én nagyon szeretem és akik eddig kóstolták nem csalódtak benne! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.  Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd  ízlés szerinti mennyiségben osszuk el a pekándiót és a mandulát a kekszalapba nyomkodva. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

Ízelítő:

Formáld ízlésed szerint, süsd simán csokival, kombináld a kedvenc aszalt gyümölcseiddel!

Én karácsonykor ilyen sütit szoktam ajándékozni a barátaimnak, fahéjjal megfűszerezve! Személyes és finom ajándék!

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »