Kedves olvasók és barátok!
Mandula és pekándió! Én nagyon szeretem és akik eddig kóstolták nem csalódtak benne! 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk. Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd ízlés szerinti mennyiségben osszuk el a pekándiót és a mandulát a kekszalapba nyomkodva. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban. Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.
Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.
Ízelítő:
Formáld ízlésed szerint, süsd simán csokival, kombináld a kedvenc aszalt gyümölcseiddel!