Kedves Olvasók és barátok!
Még olcsó a kaliforniai paprika és levest is lehet belőle csinálni. Nagyon finom, merjetek bátrak lenni! 🙂
Hozzávalók:
Avokádó krém:
Az avokádóból távolítsuk el a magot, húsát kanalazzuk egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, majd villával alaposan törjük össze. Adjuk hozzá a citromlevet és a tejfölt, keverjük jól össze és tálalásig rakjuk hűtőbe.
Leves:
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon a fokhagymával. A paprikákat mossuk meg és a torzsát eltávolítva vágjuk apró kockákra, majd a hagymához adva pároljuk puhára. Sózzuk és borsozzuk meg. Ezt követően fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után hozzá adjuk a leves kockát, majd újra megkóstoljuk és 20 perc alatt készre főzzük. Ezek után turmixban krémesítjük a tejszínnel. Tálaláskor a meleg levesbe merjünk egy kanál hideg avokádókrémet.
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent a Nők lapja Magazin családban.