Paprikakrémleves Avokádóval

Kedves Olvasók és barátok!

Még olcsó a kaliforniai paprika és levest is lehet belőle csinálni. Nagyon finom, merjetek bátrak lenni! 🙂

Hozzávalók: 

Avokádó krém:

Az avokádóból távolítsuk el a magot, húsát kanalazzuk egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, majd villával alaposan törjük össze. Adjuk hozzá a citromlevet és a tejfölt, keverjük jól össze és tálalásig rakjuk hűtőbe.

Leves:

Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon a fokhagymával. A paprikákat mossuk meg és a torzsát eltávolítva vágjuk apró kockákra, majd a hagymához adva pároljuk puhára. Sózzuk és borsozzuk meg. Ezt követően fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után hozzá adjuk a leves kockát, majd újra megkóstoljuk és 20 perc alatt készre főzzük. Ezek után turmixban krémesítjük a tejszínnel. Tálaláskor a meleg levesbe merjünk egy kanál hideg avokádókrémet.

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent a Nők lapja Magazin családban.

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »