Szilvás morzsatorta

Kedves olvasókés barátok!

Igazi finomság ez a szilvás morzsatorta! A tészta fahéjas és citrusos illata elvarázsol majd minket miközben sül a süti. Az első szelet legyen a miénk, mert megérdemeljük! 🙂

Hozzávalók:

 a morzsatésztához:

Töltelék:

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.

Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton. A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával, rakjuk bele az ízesített szilvát, a maradék morzsát pedig osszuk el a tetején.

Süssük 40-50 percig 200 C fokon.

Köszönet : Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/

Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton.

A géppel dolgozzuk meg rendesen az alap tésztánkat, lényeges hogy egy magas falú tálat válasszunk.

A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával.

A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.

Rakjuk a tésztára a cukrozott szilvát, és morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát.

Süssük 40-50 percig 200 C fokon.

Egyszerű és pillanatok alatt összeállítható.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »