Karamellás-diós kosár és csokis-fahéjas kosár

Kedves olvasók és barátok!

Lepjük meg magunkat ezekkel a finomságokkal! Mindig jó ha van otthon egy kis házi süti, mindig szebbé teszi a napot. 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

• 38 dkg búzaliszt

• 25 dkg vaj

• 12 dkg porcukor

• 1 cs vaníliás cukor

• 2 db tojássárgája

• 1 db citrom reszelt héja

A karamellkrémhez:

• 20 dkg vaj

• 2,5 dl zsíros tejszín

• 5 dkg vaj

• 5 dkg dió

A csokikrémhez:

• 2,5 dl tejszín

• 20 dkg étcsokoládé

• 1 csipet só

• 1 tk őrölt fahéj

A tészta:

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, rakjuk lisztezett deszkára, nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval. Béleljünk ki egy 12 db-os muffin formát a kiszaggatott tésztákkal, villával szurkáljuk meg és 200 C fokon süssük 15-20 perc alatt aranybarnára. A maradék tésztát a következő körben süssük ki.

A karamellkrém:

Olvasszuk meg a cukrot forró serpenyőben, amikor aranybarna lett, öntsük fel a tejszínnel. Vegyük közepes lángra, és folyamatosan kevergetve forraljuk 10 percig. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a durvára tört diót. Kevergetve hűtsük langyosra, majd töltsük meg vele a kész kosarakat.

A csokikrém:

Forraljuk fel a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Kavarjuk fényesre habverővel, adjunk hozzá egy csipet sót és a fahéjat. Langyosra hűlve töltsük a kosárkákba.

Köszönet : Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, rakjuk lisztezett deszkára, nyújtsuk fél centisre.

Szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval.

Béleljünk ki egy 12 db-os muffin formát a kiszaggatott tésztákkal, villával szurkáljuk meg és 200 C fokon süssük 15-20 perc alatt aranybarnára.

Olvasszuk meg a cukrot forró serpenyőben, amikor aranybarna lett, öntsük fel a tejszínnel. Vegyük közepes lángra, és folyamatosan kevergetve forraljuk 10 percig. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a durvára tört diót. Kevergetve hűtsük langyosra, majd töltsük meg vele a kész kosarakat.

Forraljuk fel a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Kavarjuk fényesre habverővel, adjunk hozzá egy csipet sót és a fahéjat. Langyosra hűlve töltsük a kosárkákba.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »