A nagyi baracklekváros linzere

Kedves olvasók és barátok!

Napokig ettem a linzert és nem tudtam meg unni. Ajánlom várjatok egy fél napot, hogy a lekvár átitassa kicsit a linzert. Omlósan puha lesz és nem tudjátok majd ti sem abbahagyni. Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

A tésztához:

• 38 dkg búzaliszt

• 25 dkg vaj

• 12 dkg porcukor

• 1 cs vaníliás cukor

• 2 db tojássárgája

• 1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!

A tészta:

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté és a felét rakjuk az alaposan lisztezett deszkára. Ügyeljünk hogy ne csak a tészta alját lisztezzük hanem a tetejét is. Nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzer karikát belőle. Lapát kanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 C fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyan így. Én karalábé vájóval kanyarítottam ki a linzer tészta közepét, de meg oldhatjuk egy kis kanállal is.

A sütés végén hagyjuk kihűlni és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Pár kép az elkészítéshez:

Nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval 6 db linzer karikát belőle.

200 C fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára.

A maradék tésztával is jót lehet játszani.

Egy vaskos kanál lekvár a közepére és mehet rá a teteje. ne nyomjuk rá, csak helyezzük a tetejére.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »