Tárkonyos csirkeraguleves

Kedves olvasók és barátok!

Nagyon szeretem a leveseket. A munkahelyemen minden nap készítek és ebben hideg időben szeretem tartalmas levesekkel meglepni a vendégeket. Ti is lepjétek meg magatokat és a családot egy finom és jótékony meleg levessel.

Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk.

Látogassatok el Judit weboldalára:

 http://www.juditdombovari.com/

_gastrobertollini_ (3)

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük karikára. A burgonyákat felezzük meg, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre és a lila hagymát cikkezzük fel. Mossuk meg a csirkecombokat és ha szükséges tisztítsuk meg a maradék pihéktől. Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig.

Vigyázzunk, mert a zsír serceg és kicsaphat, ezért miközben pirítjuk fedjük le és mielőtt a másik oldalára fordítjuk a combokat húzzuk le a tűzről.

Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Fotók: Dombóvári Judit

_gastrobertollini_ (4)

Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »