Kedves olvasók és barátok!
Szakácstanuló koromban készítettem utoljára túrógombócot, akkor ötöst kaptam. Remélem sokan elkészítitek és ti is ötöst kaptok.
Hozzávalók:
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát a két evőkanál olajon aranybarnára közepes lángon és folyamatosan kevergetve. Rakjuk át egy tepsibe, hogy a továbbiakban könnyen megforgathassuk benne a gombócokat.
Rakjuk tálba a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját és a felének a levét. Rakjuk bele a porcukrot és vanília kivonatot, alaposan kavarjuk össze és tálalásig hűtsük.
Törjük át tehéntúrót, gyúrjuk össze a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és állni hagyjuk 20 percet, hogy megdagadjon a búzadara. Forraljunk vizet egy kevés sóval, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és főzzük ki. Forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük. Szűrő kanállal a tepsibe szedjük, jól megrázzuk, hogy bevonja a gombócokat a morzsa és tálaljuk a édes tejföllel.
Tipp: Ha van vaníliarúd otthon, ízesíthetjük a kikapart magjával a tejfölt. Még fenségesebb és különlegesebb lesz.
Ízelítő:
Elkészítés képekben: