Túrőgombóc citromos-vaníliás tejföllel

Kedves olvasók és barátok!

Szakácstanuló koromban készítettem utoljára túrógombócot, akkor ötöst kaptam. Remélem sokan elkészítitek és ti is ötöst kaptok.

Hozzávalók:

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát a két evőkanál olajon aranybarnára közepes lángon és folyamatosan kevergetve. Rakjuk át egy tepsibe, hogy a továbbiakban könnyen megforgathassuk benne a gombócokat.

Rakjuk tálba a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját és a felének a levét. Rakjuk bele a porcukrot és vanília kivonatot, alaposan kavarjuk össze és tálalásig hűtsük.

Törjük át tehéntúrót, gyúrjuk össze a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és állni hagyjuk 20 percet, hogy megdagadjon a búzadara. Forraljunk vizet egy kevés sóval, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és főzzük ki. Forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük. Szűrő kanállal a tepsibe szedjük, jól megrázzuk, hogy bevonja a gombócokat a morzsa és tálaljuk a édes tejföllel.

Tipp: Ha van vaníliarúd otthon, ízesíthetjük a kikapart magjával a tejfölt. Még fenségesebb és különlegesebb lesz.

Ízelítő:

Elkészítés képekben:

Törjük át tehéntúrót, gyúrjuk össze a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá, és állni hagyjuk 20 percet, hogy megdagadjon a búzadara. Forraljunk vizet egy kevés sóval, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és főzzük ki. Forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük.

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát a két evőkanál olajon aranybarnára, közepes lángon és folyamatosan kevergetve. Rakjuk át egy tepsibe, hogy a továbbiakban könnyen megforgathassuk benne a gombócokat.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »