Körtés-túrós sajttorta

Kedves olvasók és barátok!

Vannak napok, amikor igazán meg száll az ihlet. Féltem kicsit és eddig nem voltam sajttorta rajongó, de most tuti minden összejövetelre ezt sütök, mert nagyon egyszerű! Ezt a tortát a fotózás után elvittem egy házibuliba, csajok és pasik egyaránt elolvadtak. 🙂

Hozzávalók:

Töltelék:

Tészta:

Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg és forraljuk 10 percig a citromleves cukros vízben. Amikor letelt az idő, öntsük le a vizet és hagyjuk hűlni.

Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a citrom reszelt héját, a porcukrot és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos  túróhoz és öntsük a keksz alapra. Osszuk el rajta a felezett körtéket, reszeljünk rá citrom héjat és süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet. Hagyjuk langyosra hűlni és egy éles késsel körbe vágva vegyük ki a formából.

Ízelítő:

Elkészítés képekben:

Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat.

Én csak a sütőforma alját béleltem ki. Nyomkodjuk a vajas kekszes alapot a formába.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a citrom reszelt héját, a porcukrot és keverjük alaposan össze.

Osszuk el rajta a felezett körtéket és süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet.

Keverjük a felvert habot nagy mozdulatokkal a mascarponés túróhoz és öntsük a keksz alapra.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »