Csokoládés-narancsos sajttorta ribizli lekvárral

Kedves olvasók és barátok!

Ez tényleg egy villámgyorsan elkészíthető sütemény, nem fog csalódást okozni, mert jól kitapasztalt recept. Használd fel a nyáron elrakott lekvárokat, mert az ilyen torták megérdemlik a jó alapanyagokat.

 

Hozzávalók:

Töltelék:

Tészta:

.

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Melegítsük fel a tejszínt 50-60 fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos  túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet. Amikor elkészült a torta, hagyjuk langyosra hűlni, kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából.

Ízelítő:

Elkészítés képekben:

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Melegítsük fel a tejszínt 50-6ö fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze.

Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet.

Öntsük a keksz alapra a krémet.

Hagyjuk ki hűlni, vágjuk körbe késsel és vegyük ki a formából. Kenjük meg alaposan a kedvenc lekvárunkkal.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »