Kedves olvasók és barátok!
A sütőtökös recepteknek már sok változatával találkozhattatok, most Én is szeretném meg osztani veletek a sajátjaimat. Különleges és még is egyszerű recepteket készítettem, mint például ez a finom spagettit.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassátok a receptet, készen vagytok a hozzávalók előkészítésével, össze tudjátok majd hangolni hogy abban a 8-10 perben míg fől a tészta, készen legyetek a szóssal.
Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymást vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra és a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott bacon szalonnát, a hagymát, a fokhagymát és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfű levelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtőkőt és pároljuk 4 percet.
Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a frissen leszűrt még forró tésztát. A tűzre vissza rakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
Elkészítés képekben:
Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott bacon szalonnát, a hagymát és a fokhagymát.
Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtőkőt, pároljuk 4 percet és szórjuk meg friss kakukkfüvű levelekkel.
Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a frissen leszűrt még forró tésztát. A tűzre vissza rakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradéksajtot és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.