Kedves olvasók és barátok!
Folytatnám a hetet ezzel a különleges ízharmóniával megáldott sertésraguval. Annyira ízletes, hogy rakjunk az asztalra roppanós kenyeret, amivel ki tudjuk majd törölni a tányért.
Hozzávalók:
Készítsük elő a hozzávalókat:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymákat vágjuk apró kockákra, a fokhagymából 4 gerezdet szeleteljük fel vékony karikákra, a répát vágjuk 3 cm nagyságú hasábokra és a húst kockázzuk másfél centiméteres kockákra.
Pirítsuk meg a hagymát a fokhagymával az olajon üvegesre, húzzuk le a tűzről és keverjük el benne a paprikát. Öntsük fel 1,5 dl vízzel és pároljuk el, azaz pirítsuk újra zsírjára a hagymát, ami közben puhára fől. Adjuk hozzá a felkockázott húst, kevergetve pirítsuk 5 percet, hogy pírt kapjon a hús külseje. Ízesítsük a köménnyel, a szegfűszeggel, öntsük fel a borral és lefedve közepes lángon pároljuk 15 percet. Ne felejtsük el rövid időnként meg keverni, mert a magára hagyott étel hajlamos odaégni!
Amikor eltelt a negyed óra fedő alatt párolás adjuk hozzá a répát, a kakukk füvet és az zellert. Majd sóval, egész borssal ízesítsük és fedő alatt lassú tűzön kevergetve főzzük készre.
Mikor a ragunk már elkészült, előkészítjük a sütőtököt. Vágjuk 3 centiméteres hasábokra sütőtököt, a póréhagymát szeleteljük karikára, a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat és pároljuk 1 percet a hagymát a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá a sütőtököt, sózzuk és borsozzuk, majd kevergetve pároljuk 4-5 percet. Amikor végeztünk, keverjük bele a raguba.
Én burgonya pürét készítettem hozzá, de rizzsel is nagyon finom.
Elkészítés képekben: