Kedves olvasók és barátok!
Valami igazán egyszerű és fenségesre vágytok? Ezt a receptet használom a munkahelyemen is és eddig tökéletesen bevált, ez a recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem!
Hozzávalók 5 főre:
Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percet. A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és kevés cukorral. Botmixerrel félpercig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.
Az én arányom a 1 adag tészta elkészítésénél: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, abban átforgatva 1 adag tészta, kevés szűz olívaolajjal meglocsolva. Lehet mozzarella golyókkal is extrázni. 🙂
A szószt felhasználhatod a pizza alap megkenéséhez, egészben sült húsok pácolásához és frissen grillezett zöldségek ízesítésére.