Kedves olvasók és barátok!
Idén nyáron készítettem először quicht, a Nők lapja Kert & Gasztró magazin nyári számába. Akkor bacon szalonnával és póréhagymával készítettem és egy egész francia menüsort kellet készíteni. A sok kísérletezés nagyon meg szerettette velem ezt a receptet, bármivel elkészítheted, ha elengeded a fantáziád. Ami mindig fontos, hogy legyen a receptben tojás és krémes tejföl. A sajt és a hús már csak korona ebben könnyed receptben. Légy akár vegetáriánus vagy húsimádó, kapcsold be a sütőt, gyúrj, majd keverj és süss egy quihe-t.
Tészta:
20 dkg liszt
5 dkg vaj
1 db tojássárgája
kevés víz 5 cl
Töltelék:
3 db kaliforniai paprika, sárga, piros és zöld
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
10 dkg garnélarák
175 g 20%-os tejföl
5 dkg füstölt sajt
3 db tojás
só és bors
Elkészítés:
Készítünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojássárgájából és a vízből, kis só hozzáadásával. Gyúrjuk alaposan cipóvá lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 15 percet.
Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát, nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. Ügyeljünk a szélekre is, kissé hajoljanak a forma szélére, hogy sütés közben ne hajoljon vissza. Süssük 10 percet 175 fokos sütőben. Majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg és rakjuk félre.
Pirítsuk az olajon a paprikát 5 percig, adjuk hozzá a cikkekre vágott vöröshagymát és belereszelve a fokhagymát pároljuk még 5 percet. Adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és pároljuk az egészet készre 2 perc alatt. Rakjuk félre, hagyjuk langyosra hűlni és közben rakjuk tálba a többi hozzávalót. Verjük fel a tojásokat a megmaradt fehérjével, rakjuk bele a tejfölt és reszelt sajtot. Keverjük hozzá a langyosra hűlt paprikát, dolgozzuk alaposan össze és öntsük az elősütött tésztára. Süssük 35 perc alatt készre 175 fokon.