Királygarnélás Quiche

Kedves olvasók és barátok!

Idén nyáron készítettem először quicht, a Nők lapja Kert & Gasztró magazin nyári számába. Akkor bacon szalonnával és póréhagymával készítettem és egy egész francia menüsort kellet készíteni. A sok kísérletezés nagyon meg szerettette velem ezt a receptet, bármivel elkészítheted, ha elengeded a fantáziád. Ami mindig fontos, hogy legyen a receptben tojás és krémes tejföl. A sajt és a hús már csak korona ebben könnyed receptben. Légy akár vegetáriánus vagy húsimádó, kapcsold be a sütőt, gyúrj, majd keverj és süss egy quihe-t.

Tészta:

20 dkg liszt

5 dkg vaj

1 db tojássárgája

kevés víz 5 cl

Töltelék:

3 db kaliforniai paprika, sárga, piros és zöld

1 db közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

10 dkg garnélarák

175 g 20%-os tejföl

5 dkg füstölt sajt

3 db tojás

só és bors

Elkészítés:

Készítünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojássárgájából és a vízből, kis só hozzáadásával. Gyúrjuk alaposan cipóvá lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 15 percet.

Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát, nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. Ügyeljünk a szélekre is, kissé hajoljanak a forma szélére, hogy sütés közben ne hajoljon vissza. Süssük 10 percet 175 fokos sütőben. Majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg és rakjuk félre.

Pirítsuk az olajon a paprikát 5 percig, adjuk hozzá a cikkekre vágott vöröshagymát és belereszelve a fokhagymát pároljuk még 5 percet. Adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és pároljuk az egészet készre 2 perc alatt. Rakjuk félre, hagyjuk langyosra hűlni és közben rakjuk tálba a többi hozzávalót. Verjük fel a tojásokat a megmaradt fehérjével, rakjuk bele a tejfölt és reszelt sajtot. Keverjük hozzá a langyosra hűlt paprikát, dolgozzuk alaposan össze és öntsük az elősütött tésztára. Süssük 35 perc alatt készre 175 fokon.

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »