Tepsis sültzöldség, rózsaborsos fekete Himalája sóval

Kedves olvasók és barátok

Ajándékozzunk sót, főzni szerető barátainknak, itt egy recept és egy tipp, hogy milyen formában készítsd el szeretteidnek!

Himalája fekete só-rózsaborssal
 
A himalaya fekete sót fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Színét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gurmet só, kén tartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételnek. Íze hasonlít a tojás ízére, ezért szokták annak helyettesítésére is használni. Tökéletes zöldségek ízesítésére.

Hozzávalók:

Mossuk meg a zöldségeket és vágjuk cikkere az édesköményt, a padlizsánt negyedeljük, majd vágjuk fél centiméteres szeletekre. A répát és a fokhagymát karikázzuk fel, majd rakjunk mindent a tepsibe. Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal, sózzuk meg a fűszerkeverékünkkel és rakjuk rá a rozmaring leveleket, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 25-20 percet. Könnyű és gyors tepsis zöldség, szárnyas húsokhoz tökéletes. Nem fontos nagyon összetörni a mozsárban a borsot és a fekete sót, a bors szemek pattanjanak szét, a só pedig legyen feleakkora mint az eredeti mérete.

Tipp: Ajándékozd a fűszersót mozsárral együtt. A BUTLERS-ből van az enyém is és csak 1600 ft.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »