Vajon párolt csirkemell, csillagánizsos Himalája kristálysóval fűszerezve

 

Kedves olvasók és barátok!

Személy ajándékokat terveztem karácsonyra,  saját készítésű fűszer sóval fogom minden főzni szerető barátomat meglepni. Egyszerű és ha már veszünk mellé egy szép dobozt, nagyon kreatív is. Szép emlék leszek a konyhában. 🙂

Himalája kristály só finom szemcsés csillagánizzsal
Ez a só is mint az összes többi értékes ásványi anyagokkal bír. Íze jobban behatol az ételekbe, alkalmas pácolásra és szárnyashúsok ízesítéséra. A csillagánizs felét érdemes őrölt formában a sóhoz adni, hogy a sütés során jól érvényesüljön. A frissen sütött hús ételeknél, érdemes az egész hagyott ánizst vajban és olívaolajban kicsit átmelegíteni, majd utána megsütni a zsiradékban a húst.

Hozzávaéók:

Elkészítés:

Írdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon ( 2-3 fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percet. Fantasztikus illata keltkezik, amikor az ánizs kiadja magából az illóolajakat. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet és süssük meg benne a csirkemmeleket, mindkét oldalukat 3 percig. Majd forgassuk vissza melleket az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt és alacsony lángon ( 2-3 fokozat), pároljuk még 5 percet gőzben a csirkemelleket. A fedő levételével, még pároljuk el a kevés levet ami keletkezett és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.

Izletes kombináció! 🙂

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »