Kedves olvasók és barátok!
Személy ajándékokat terveztem karácsonyra, saját készítésű fűszer sóval fogom minden főzni szerető barátomat meglepni. Egyszerű és ha már veszünk mellé egy szép dobozt, nagyon kreatív is. Szép emlék leszek a konyhában. 🙂
Hozzávaéók:
Elkészítés:
Írdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon ( 2-3 fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percet. Fantasztikus illata keltkezik, amikor az ánizs kiadja magából az illóolajakat. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet és süssük meg benne a csirkemmeleket, mindkét oldalukat 3 percig. Majd forgassuk vissza melleket az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt és alacsony lángon ( 2-3 fokozat), pároljuk még 5 percet gőzben a csirkemelleket. A fedő levételével, még pároljuk el a kevés levet ami keletkezett és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.