Tejszínes brokkolileves, rózsaborssal fűszerezve

Kedves olvasók és barátok!

A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves.

_gastrobertollini_16_

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, szeljük a répát és a gyökeret karikákra. A hagymát cikkezzük fel, a burgonyát vágjuk kockákra és pároljuk meg a zöldségekkel az olajon. Sózzuk és szórjuk meg rózsa borssal, majd felengedjük vízzel, hogy bőven ellepje. Fűzzük félpuhára lassú tűzön a zöldségeket és adjuk hozzá a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Ízesítsük újra és főzzük puhára a zöldségeket. Lehúzva a tűzről keverjük bele a tejszínt és tálaljuk forrón.

_gastrobertollini_17_

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »